Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2017, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Start Borca obećava, igra brine

Iza nas je šest kola BHT Premijer lige BiH, u kojima je banjalučki Borca osvojio 10 bodova, što je šesti najbolji start "crveno-plavih" od kada igraju u bh. eliti. Ovo je start koji obećava plasman u vrh tabele, ali igra je ono što najviše brine one kojima je Borac u srcu.

Timu iz Platonove ulice ovo je 13. sezona u bh. eliti i samo pet puta su na kontu imali više bodova nakon šest kola od sadašnjih 10. Banjalučani su se ove sezone vratili u društvo najboljih, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << godinu dana u Prvoj ligi RS, i apetiti u gradu na Vrbasu su veliki pa mnoge navijače ne zadovoljava trenutni bodovni saldo, ali ih još više brine igra na zelenom tepihu. Svega šest puta su Banjalučani imali dvocifreni bodovni saldo nakon šest kola u Premijer ligi i u samo jednom slučaju su završili u donjem dijelu tabele, dok su četiri puta bili u samom vrhu. U sezoni 2010/2011. su osvojili jedinu titulu prvaka BiH, a zanimljivo je da je to tek četvrti najbolji start u Premijer ligi BiH.

Cilj Borca ove sezone svakako je plasman u Ligu za prvaka, a da bi to ostvarili moraju da budu među šest najboljih ekipa nakon 22 kola. Gledajući sezone ranije ovakav start bi trebalo da bude dovoljan za jednu od prvih šest pozicija na tabeli, a tome u prilog ide i trenutno peto mjesto. Ono što je posebno bitno ove sezone jeste da Borac ima veliku podršku s tribina. Prosjek od skoro 6.000 gledalaca u prva četiri domaća meča govori da će "crveno-plavi" u utakmicama na Gradskom stadionu imati veliku prednost i da Banjaluka ponovo živi za Borac.

Borac je najbolji start u istoriji imao u sezoni 2011/2012, kada je tim vodio Zvjezdan Cvetković, i tada je nakon šest kola na kontu imao 16 bodova. Sa Cvetkovićem su ostvarili pet pobjeda i remi uz gol-raziliku 13:4. Uslijedila su tri poraza, pa je saradnja sa Cvetkovićem prekinuta, a tim su do kraja sezone vodili Velimir Stojnić (osam kola) i Slaviša Božičić (13 kola).

U toku je pauza zbog mečeva kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu u Rusiji sljedeće godine pa će trener Željko Vranješ imati još vremena da ispravi određene nedostatke, a u narednom kolu 10. septembra ih očekuje veoma težak zadatak jer će gostovati Širokom Brijegu, koji igra sjajno na početku sezone.

              Sezona    P-N-I       bodova    gol-razlika         trener

        Sezona            bodova

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.