Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2020, 16:20

Stari vuk je još u punoj snazi: Ljupko Petrović (73) u Vijetnamu

Iskusni strateg se vraća na mesto uspeha

Ljupko Petrović je tokom višedecenijske trenerske karijere obišao planetu uzduž i popreko, a novu stranicu u živopisnoj biografiji ispisaće povratkom u Vijetnam.

Iskusni 73-godišnji trener dogovorio je saradnju sa klubom Tan Ho, koji je predvodio i 2017. godine, prenose lokalni mediji.

Strateg koji je vodio Crvenu zvezdu do krune Evropskog šampiona, vratiće se tako na mesto uspeha gde je pre tri sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ostvario sjajne rezultate i doprineo da tim prvenstvo završi na drugoj poziciji, iza šampiona Kuang Nama.

Petrović je pre pandemije koronaviusa obavljao funkciju savetnika u CSKA Sofija u koji je stigao posle epizode u Ruandi. Trenerski globtroter sedeo je još i na klupama klubova iz Kazahstana, Bugarske, Austrije, Grčke, Španije, Urugvaja i Srbije.

Ubedljivo najveći uspeh Petrović je ostvario sa Crvenom zvezdom 1991. godine osvojivši Kup šampiona.

Vijetnamski klub u aktuelnoj sezoni osvojio je 21 bod u 18 susreta i upravo u Petroviću vidi rešenje za buđenje ekipe. Stpski strateg će put Jugoistočne Azije krenuti početkom decembra i po dolasku u na odredište predstoji mu dve nedelje samoizolacije.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.