Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2020, 16:25

Stanojević najavio rekonstrukciju: Da vidimo ko može sa nama, ide svako ko nije motivisan

Jojić pauzira tri sedmice, Holender i Bajbek počinju protiv Mačve, stranci nisu na nivou na "malim" utakmicama

Teško vreme za partizanovce. Sedmica poraza uzdrmala je Humsku iz temelja, kako zbog neuspeha fudbalera u Nišu, tako i gubitka košarkaške utakmice sa Buržom. Za malo šta mogu crno-beli da kažu valja u ovom trenutku, ali je subota prilika za oba člana crno-bele porodice da poprave utisak i bar malo se iskupe u očima navijača.

Basketaši će sa novim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << trenerom Milivojem Lazićem tražiti oporavak u Laktašima protiv Igokee, dok fudbalerima u goste dolazi najslabiji tim superligaškog karavana, Mačva. Pozicija Šapčana na tabeli jasno sugeriše da Parni valjak ne bi smeo da sprokliza u 13. superligaškom kolu, međutim, ako se zna da je ove sezone već gubiu bodove od slabijih od sebe doza opreza je i te kako prisutna u Humskoj.

"Znamo šta nam je činiti", svestan je Aleksandar Stanojević težine izazova pred due sa Šapčanima (subota, 17 časova TV Arena sport).

"Nismo u najboljoj situaciji. Cilj je da dođemo do igre i rezultata, hoću i da se uverim ko može da odgovori zahtevima do decembra, jer želimo da napravimo rekonstruckiju tima".

Posle poraza na Čairu pred Partizanom su dva puta. Ili da pritisne dugme „restart“ i počne formiranje tima za narednu sezonu ili da krene u dugačku seriju pobeda kako bi dočekao kiks lidera nalik prethodnom sa Javorom. U obe varijante jasno je da na teren mora najjači mogući sastav u ovom trenutku. Pitanje je da li sa Žanom Kristofom Bajbekom i Filipom Holenderom od prvog minuta.

"Igraće najjači sastav. Moramo tako. I moramo neke nove fudbalere da probamo. Sigurno da dobri igrači mogu da igraju zajedno. Igraće Bajbek i Holender, još samo da vidimo u kojoj formaciji, da li Filip s krila ili zajedno u špicu".

Primetno, u poslednje vreme nema doprinosa Bibarsa Natha i Takume Asana. Nema zbog povrede ni Sejdube Sume. Biće i stranci pod posebnom lupom u preostala dva meseca do zimske pauze.

"Igrali su promenjivo sve vreme. Dobri su bili na jačim utakmicama, a na „malim“ nisu bili na nivou duži period. Neke stvari ćemo menjati. Nadam se najboljem".

U svetlu promena, da li šansi mogu da se nadaju poletarci, poput Pavlovića, Štulića, Čolića, Denisa Stojkovića?

"Ne možete uvek svima da pružite priliku, mada će je neki dobit sutra. Pavlović je bio starter protiv OFK Bačke u kupu, Štulić ušao u Nišu, ali mladi igrači će morati da zasluže šansu. Imaće i kontrolne mečeve utorkom da se nametnu".

Crno-beli u subotu ne mogu da računaju na Sejdubu Sumu (povreda oka u večitom derbiju), ali ih brine što su pred meč sa Radničkim ostali i bez Miloša Jojića.

"Jojić će biti odsutan tri sedmice, Lazar Marković će se sutra priključiti u ekipui, dok je predviđeno da Suma pauzira mesec dana, pa posle toga dok uđe u ritam, neće skorije biti na raspolaganju".

Kadrovski problemi muče Stanojevića, ali se na Čairu pojavio još jedan. Realizacija. Imao je Partizan četiri, pet dobrih situacija u minuloj rundi, prvi put u ovom prvenstvu nije postigao gol. Za očekivati je da se minulih dana u „Zemunelu“ radilo i na poboljšanju efikasnosti.

"To se može uz pomoć fokusa, rada, koncentracije. Došli su novi igrači, potrebna je sinhronizacija, radimo na realizaciji, a zasad me raduje što stvaramo šanse. Nažalost, nismo ih koristili".

Zamera Stanojević i sebi što nije uspeo da iskoristi remi Crvene zvezde i smanji razliku na tabeli.

"Posle svake utakmice se preispitujem, pogotovo ako ne pobedimo. Kažem sebi „mogao sam ovo ili ono“. Bili smo skučeni pred derbi, imali mnogo problema, nisam imao prostor za improvizaciju, mada u Nišu možda nije trebalo da menjam Stevanović. u Belgiji da počnem sa Sumom, s tim da je sam Gvinejac rekao da nije spremna da igra od starta. Možda sam mogao u Gornjem Milanovcu da ne menjam dva stranca, ali to je lako reći kad se utakmice završe..."

Pogotovo što se razlika uvećala. Trenutno je minus devet u odnosu na lidera.

"Nemam problem motivacije. Onaj ko ne bude motivisan neće biti sa nama. Ovo je filter i meni i klubu da vidimo na koga možemo da računamo. Za mene nije normalno da neko nije motivisan", zaključio je Aleksandar Stanojević najavljujući zimske promene.

A januarski prelazni rok je pred vratima... Kako pojedinci igraju, neće na proleće gaziti travu u Humskoj ulici.

POGREŠIO SAM ŠTO SAM MENJAO STEVANOVIĆA U NIŠU

Samo detalji dele Filipa Stevanovića od dresa Mančester Sitija. Izvesno krilni vezista nastavlja karijeru van Srbije, kao član engleskog kluba, ali se poslednjih dana vodi polemika među Grobarima kako na njega, s obzirom da je tek nedavno postao punoleta, utiče transfer. I da li je Stanojević zadovoljan izdanjem mladog reprezentativca u Nišu, pošto ga je zamenio posle 45 minuta.

"Izuzetno je kulturan i skorman momak, sve dobro podnosi, ali za 18-godišnjaka nije lako da se nađe u ovakvoj situaciji. Možda sam pogrešio što sam ga zamenio protiv Radničkog, ali sam to uradio iz taktičko-disciplinskih razloga. Za mene je problem ako neko ne ispunjava te zadatke. Mada, možda je trebalo da ga istrpim, s obzirom na sve što se dečku dešava", pojasnio je Stanojević.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.