Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2021, 18:21

Stanojević iz Sočija: Poenta je da odlučujemo na svom stadionu, važno je da nam protivnici ne stvaraju šanse

„Jasno je svima da nam u ovoj fazi žreb nije bio naklonjen, čeka nas težak posao“, kaže trener Partizana

Bude li kao u dosadašnjem toku sezone, neće biti bora na obali Crnog mora. Dobio je Partizan svih pet zvaničnih utakmica ovog leta, odiše samopouzdanjem i retko koji evropski meč je čekao siguran u sebe kao ovaj sa Sočijem. Iako mu gostuje.

Niko od crno-belih ne želi da se zaleće zapaljivim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << izjavama ili predviđanjem rezultata, međutim, neki podaci i te kako raduju stručni štab pred duel sa stadionu Fišt (četvrtak, 18 časova, TV Arena sport 1, RTS 1). Da, tačno je kako Proleter, Vojvodina, Voždovac i DAC nisu ni izbliza snažni kao petoplasirani tim prethodnog prvenstva Rusije, ali protiv njih nije primio gol, a pod uslovom da zadrži navalu sastava Vladimira Fedotova imaće realne šanse da se plasira u završno kolo kvalifikacija za Ligu konferencija. Osim toga, tim iz Humske 1 raznovrstan je u napadu, već ima devet različitih strelaca, pa se Grobari nadaju dobrim vestima, u režiji Aleksandra Stanojević.

Povoljan je svaki rezultat koji ostavlja mogućnost da u revanšu budemo u igri. Da ne filozofiram, bitno je da se utakmica završi tako da pred našim navijačima mi odlučujemo ko ide dalje“, jasno je stavio do znanja trener Parnog valjka šta mu je cilj. „Definitivno smo u dobrom momentumu. U odnosu na prethodno kolo kvalifikacija, razlika je što prvi meč igramo na strani, uz podsećanje da ne važi pravilo duple vrednosti gola u gostima. Uvek idemo s namerom da ostvarimo povoljan rezultat, da barem ostanemo u situaciji da odlučujemo na svom stadionu“.

Nameriće se Parni valjak na tim koji je postigao devet golova na četiri takmičarska meča ove sezone, mada ga i te kako raduje što za 450 minuta takmičarskog fudbala nije matiran. Ako se obračuna i pripremni period onda su to 772 minuta.

„Važno je da nam protivnici ne stvaraju šanse, Rostov je u generalnoj probi imao samo jednu. Igramo dobru odbranu, ne samo poslednja linija, već čitav tim. Nikad se ne zna u kom pravcu će se razvijati meč, ali generalno sam zadovoljan defanzivom cele ekipe. S druge strane, naš stil je da napadamo na različite načine, da svi mogu gol da postignu, samo što će nam u Rusiji nedostajati Nemanja Jović, daje nam oštrinu u napadu, svaku utakmicu mu se ukaže jedna ili dve prilike“.

Osim krilnog veziste, povređenog na meču sa Voždovcem, u Rusiji nisu doputovali bekovi Aleksandar Miljković i Ivan Obradović, u veznom redu nema mesta za Sejdubu Sumu, biće interesantno videti kako će Stanojević posložiti tim u najzahtevnijoj utakmici ovog leta.

Imali smo neke dileme, pojedine igrače svesno odmarali da bi, možda, igrali u Rusiji, ali nam svaka utakmica donese nešto novo. Osim toga, Soči ima izvanredan prekid, prošle sezone bio je, posle Lokomotive, najefikasniji ruski tim u tog sementu. Izuzetno opasan. Moramo da vodimo računa o svemu, tako pravimo tim. Nešto sam planirao, na kraju promenio...“, utisak je da je šef stručnog štaba upravo ovim rečima objasnio izbor Aleksandra Šćekića kao parnjaka Saši Zdjelaru u veznom redu, pre Miloša Jojića, jer u visini crnogorskog reprezentativca vidi zaštitu od Sočijevih ataka iz vazduha.

Menjao je Partizan tim tokom prelaznog roka (igraće štoper Siniša Saničanin, počeće Danilo Pantić na krilu, a Rikardo Gomeš u napadu), a ni Soči ne izleda kao pre, o čemu je detaljno pričao Miroslav Bogosavac.

„Ipak dolazi iz jake Premijer lige Rusije. Jasno je svima da nam u ovoj fazi žreb nije bio naklonjen. Može u svakom trenutku da postigne gol. Kristijan Noboa je izuzetan igrač, dugo godina je bio u Zenitu, dostigao kvalitet Lige šampiona. Soči se najčešće pojavljuje u formacijskom rasporedu 3-4-3, a teško je igrati protiv ekipa koje imaju širinu i sa dosta igrača završavaju svaki napad. Čeka nas težak posao, jer od trojice štopera Rodrigo ima najbolji ulazak u igru, lako menja stranu, čak u nekim trenucima ulazi u sredinu“.

Uz opasku da bi ambijent bio fudbalskiji da je dozvoljeno prisustvo publike („nije vatrena, njeno prisustvo ne bi nam predstavljalo opterećenje“), Stanojević je raport iz Sočija završio pretpostavkom da će se bolje snaći tim koji u startu pokaže vrline

Ja se uvek prilagođavam protivniku. I u prošlom kolu prvenstva, sa Voždovcem, bilo je isto. Dajem igračima smernice. Jedno je igrati protiv četvorice pozadi, drugačije kad se namerite na trojicu u liniji. Naravno, ako ste pravi i kvalitetni, onda nametnete vašu igru. Može da se desi da vodimo glavnu reč, a možda nam se Soči nametne i onda mi igramo drugačije. Zavisi ko se kome nametne“, dodao je trener Partizana.

MILAN LUKAČ TREĆI IZBOR

Dolazak Milana Lukača nije poremetio golmansku hijerarhiju u Partizanu.

Njegov angažman me menja ništa. Aleksandar Popović i Nemanja Stevanović brane odlično. Imamo strategiju da je Pop prvi izbor, imaće najveću minutažu, Neca će imati isti status, a Lukač nam daje sigurnost i mirnoću da ga imamo kao ozbiljno rešenje ako uđemo u bilo kakvu situaciju. Već je bio u Humskoj, zna šta znači biti deo ove priče. Opet, nikad se ne zna...“, pojasnio je Stanojević.

Lukač je prošao lekarske preglede, ali pošto nije prijavljen za treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, ostao je u Beogradu.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Stanojević: Jasno je svima da nam žreb nije bio naklonjen

Izvor: N1 televizija, 04.Avg.2021

Trener Partizana Aleksandar Stanojević pred prvi susret trećeg kola kvalifikacija za Ligu Konferencije protiv Sočija u gostima ističe snagu protivnika, ali je uveren u uspeh.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.