Izvor: MozzartSport.com, 01.Mar.2021, 12:01

Stanojević: Ne znam ko bi od nas koji smo vodili večite uspeo kao Lalatović

Puno respekta pred derbi kola

Divili su se navijači lepršavom stilu igre Sava Miloševića, ali tek kad je Aleksandar Stanojević seo za kormilo ekipe počeli su da stižu i rezultati. Zaređao je Partizan sa pobedama, u prvenstvu ih nanizao već 12, ali u 25. kolu prvenstva biće crno-beli na pravom ispitu. Jer u Humsku stiže Vojvodina, koja je pod vođstvom Nenada Lalatovića vezala tir pobede nad beogradskim klubom, računajući tu i finale Kupa iz prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sezone.

Otud iz usta novog šefa struke crno-belih samo najlepše reči na račun rivala.

Uvek imamo respekt prema protiviku, posebno prema onima koji su vas dobijali u kontinuitetu, a Vojvodina to jeste radila. Takmičarska ekipa. Imaju dosta dobrih individualaca koji mogu sami da reše utakmice u fazi napada. Opasni su napred. Eto, drago mi je da Čović ne igra, on je baš opasan po gol protivnika. Izuzetno su snažni, fizički dominantni, to su im neke najveće snage“, počeo je Stanojević na konferenciji za novinare uoči derbija kola.

Posebne pohvale na račun Lalatovića.

Sa Lalatovićem sam u super, normalnim odnosima. Dugo se poznajemo. Najviše kod njega cenim to što je posle Zvezde nastavio da radi u srpskom fudbalu i različitim ekipama imao uspeha. To je mnogo teško. Ne znam ko bi to mogao od nas koji smo radili u večitima to uspeo. Svaka mu čast na tome“.

Energičan jedan, energičan i drugi, ali Stanojević uverava: problema neće biti. Bar ne na terenu.

Evo, koliko imam do sad, 100 utakmica u srpskom fudbalu, plus koliko u inostranstvu. Nikad nisam komunicirao sa igračima i trenerima protivničkim. Sad sam možda jednom, nedavno, nešto sam rekao, ne znam ni šta mi je to trebalo. Izuzetno poštujem protivnike. Nema šanse da se nešto desi. Bar na terenu. Posle u svlačionici, to ne znam“, šali se Stanojević.

Činjenica je ipak da su i za vreme njegovog prvog mandata, a i sada, dueli Partizana i Vojdodine umeli da se zakuvaju. Stanojević smiruje tenziju.

Uvek je tako bilo. Dosta energije, ’trećih poluvremena’. Uvek je Vojvodina bila protivnik za respekt. Sve je to normalno“.

I jeste, normalno da bude respekta, ali sa obe strane. Partizan je ipak izraziti favorit u sutrašnjem meču. I zato Stanojević neće ni pokušavati da dodatno razmrda ekipu ili je motiviše recimo puštanjem snimaka sa finala Kupa.

Mi smo Partizan, gromada od kluba. Jedina motivacija je obavezea prema našem dresu, navijačima. Ništa drugo ne treba da nam povećava motivaciju... Vojvodina je treća na tabeli, pobeđivali su na su poslednje vreme, pravi je rival da vidimo kako izgledamo, kakva nam je trenutna snaga“.

Ta snaga se videla i u subotnjih 6:0 protiv Inđije, odnosno 17 postignutih golova u pet utakmica u drugom delu sezone. Stanojevića još više raduje podatak: samo jedan primljen gol u istom periodu.

Ja sam zadovoljan i sa 1:0, ali Partizan uvek mora više. Dobro je, nismo očekivali ovoliko golova, moramo da nastavimo... Međutim, ozbiljnost ekipi daje dobra defanziva. Daje vam stabilnost. Nešto na duži period. Ne volim posle jedne utakmice da pričamo hvalospeve, niti da počinjemo da sumnjamo. Odbrana ti daje stabilnost“.

Glavni sudija meča će inače biti Miloš Milanović, ali Stanojević ne želi da se troši pričama o arbitraži, iako je njegov prethodnik, iznerviran nekim odlukama sudija, baš posle letnjeg meča sa Vojvodinom napustio Humsku.

Mi smo Partizan. I mi zaslužujemo respekt. Ali treba da se sami izborimo za taj respekt. I kod protivnika i kod sudija i kod navijača. Zadovoljan sam kako je do sada bilo otkad sam ja ovde. Nema razloga da sumnjam da će tako biti i sutra, ne vidim zašto bi išlo nekome na štetu“.

Na kraju, naravno, nijedna najava meča Partizana i Vojvodine ne može bez Nikole Drinčića. U Humskoj smatraju: uvek je posebno motivisan kada igra protiv bivšeg kluba.

Drinčić je takva ličnost. Uvek je motivisan. Na svakom treningu. On je sjajna ličnost. Lider, daje maksimum. Ne vidim da je posebno motivisan. A i treba da bude. Sve je to u duhu fer pleja“, završava Stanojević.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.