Izvor: MozzartSport.com, 23.Jul.2021, 00:06

Stanojević: Lazar izvanredan, Joviću ne zameram, neću da ga sputavam

Trener crno-belih žali za propuštenim šansama

Odlično otvaranje utakmice i brz gol omogućili su Partizanu da dobije na sigurnosti u duelu sa DAC-om u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencije. Kontrolisali su crno-beli dešavanja na terenu veći deo meča, stvorili ogroman broj prilika, ali rezultat iz 19. minuta nije se menjao.

Parni valjak u Slovačku putuje s 1:0 u džepu, a moglo je da bude znatno ubedljivije.

Istakao je to Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Stanojević na konferenciji za medije posle meča.

"Možemo biti zadovoljni pobedom, što je izuzetno važno za nas, ali nismo iskoristili šanse. Ne pamtim kada smo ih stvorili više u evropskoj utakmici i zaslužili smo još neki gol. Nadam se da ćemo u revanšu to uspeti. Igračima čestitam, bili su maksimalno koncentrisani, samo nam je falila bolja završnica za još neki gol. Imali smo previše gol-šansi koje smo propustili", ukazao je trener crno-belih.

Nema dileme da je Partizan kvalitetniji od slovačkog predstavnika, ali gol razlike ne dozvoljava opuštanje uoči revanša.

"Pokazali smo da smo bolji. Dali smo sve od sebe, imali smo ogroman broj stopostotnih šansi. Žao mi je što nismo postigli još golova, uz svo poštovanje protivnika - zaslužili smo. Da li ćemo proći? Verujem da hoćemo. Biće teška utakmica, ali daćemo sve od sebe", najavio je Stanojević.

Jedini gol u meču postigao je Lazar Marković, a blizu da se upiše u strelce bio je i mladi Nemanja Jović, ali je napravio potez više kada je trebalo da šutira...

"Lazar je bio izvanredan, nastavio je dobar niz iz pripremnog perioda. Jović je isto bio izvanredan, žao mi je što je zalomio, ali on je mlad dečko, veliki talenat i generalno mu ne zameram, neću da ga sputavam", pedagoški gleda Stanojević na šansu mladog napadača.

Pokazao je DAC u finišu meča da i sam ume da napadne, što se i očekuje u revanšu mnogo ranije, jer Slovaci moraju da pobede s najmanje dva gola da bi prošli. Gol razlike u njihovu korist donosi produžetke, pošto više nema pravila gola u gostima.

"Sigurno da će oni biti agresivniji u revanšu. Igraju pred svojim navijačima, jednim golom bi anulirali prednost. Imaju svoj sistem 3-5-2 i neće ga menjati, ali i mi ćemo nadam se stvoriti ovoliko šansi i biti koncentrisaniji u završnici nego večeras".

Pred novinarima je govorio i Siniša Saničanin, koji je takođe ukazao na veliki broj propuštenih prilika pred golom rivala.

"Jako smo zadovoljni i srećni zbog pobede. Prva evropska utakmica je uvek najteža, spremali smo se dobro, ali ostaje žal što nismo postigli još neki gol. Dominirali smo čitavu utakmicu, što je bitno zbog samopouzdanja. Idemo dalje, nadam se da ćemo tamo ostvariti bolji rezultat. Nadam se da ćemo stvoriti pola šansi kao ovde i da ćemo ih realizovati i proći", izjavio je Saničanin.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.