Izvor: MozzartSport.com, 27.Jul.2021, 15:42

Stanković pred Kairat: Neće biti nikakvih revolucija, odigrali smo jedno slabo poluvreme

„Od nas će sutra sve da zavisi“, poručio je trener crveno-belih

Dani visokog napona u Ljutice Bogdana i dalje traju... Obrisali su znoj sa čela u Crvenoj zvezdi posle premijernog pobede protiv lučanske Mladosti, ali prvi veliki korak ka novim uspesima očekuje se sutra. Srpski prvak će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, juriti minus iz Kazahstana i pokušati da se približi zelenoj grani. U svakom smislu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Susretao se Dejan Stanković sa većim izazovima u karijeri trenera, znao je da se suprotstavi i mnogo jačim timova od Kairata, ali sutrašnji hepening na stadionu Rajko Mitić (20.30 časova) imaće epitet jednog od najvažnijih mečeva u sezoni. Mnogo je razloga za takvu tvrdu...

„Ako Zvezda bude na nivou ne bi trebalo da bude problema. Izvukli smo mnogo stvari iz prve utakmice koje nisu funkcionisale. Neće se ponavljati, radili smo pažljivo na tim detaljima. Prošle godine kada smo igrali kvalifikacije priželjkivao sam taj revanš, jer se igrao samo jedan meč. Nije moglo da bude popravnog. Sada imamo šansu da ispravimo sitnice i greške koje smo napravili u Kazahstanu“, rekao je Dejan Stanković.

Velikih promena u timu neće biti.

„Vi ste tu da licitirate, ja sam tu da menjam...“.

Kairat ima prednost iz prvog meča, i brojne kadrovske probleme. Očekuje se da Kazahstanci igraju slično Vojvodini i Lučancima i u bunkeru čekaju crveno-bele.

„Uglavnom igramo protiv bunkera. Nekada je teže, a nekada lakše probiti. Uglavnom, jedan raniji gol mnogo toga reši u mečevima kao što su oni protiv Vojvodine i Lučana. Može da odluči jedan prekid. Radimo na detaljima i prekidu, jer je to prošle godine bilo naše najjače oruže. Posebno u situacijama kada su naši igrači duplirani ili triplirani. Igraćemo još mnogo puta protiv bunkera. Moramo da se trudimo da rano postižemo golove, ili da imamo dobru reakciju posle izgubljene lopte. Sa sve Evropom 85 posto mečeva ćemo igrati protiv bunkera“, nagovestio je Stanković.

Istina, Crvena zvezda je pre šest dana dozvolila Kairatu da se razmahne i pokaže šta zna.

„Zavisiće dosta od nas da li će se oni povući. Tamo su izašli visoko. Moraćemo da imamo kontrolu loptu, da ih što više odaljimo od gola. Znamo njihove vrline i mane. U prekidu su dobri, imaju odličan aut, ubacuju sve u pet metara. Ponašaju se kao da je korner, idu sa pet šest igrača. Radićemo na tome da se oni brane“.

Malo i o kadrovskoj situaciji.

„Svi su zdravi. Sale Katai je dobio dosta batina, on se oporavlja. Gajić je imao problem sa ramenom, to sam već rekao. Ostatak grupe je zdrav. Neće biti revolucija, ne znam zašto bi se pravile. Ne vidim je ovde razlog za dramu, mada je sve drugačije kada u Zvezdi imate reztultat.Verujem u ove momke, ovo je ozbiljna grupa momaka i igrača. Podvalilo nam se to poluvreme protiv Kairata, već u drugom u Almatiju na površinu su izašle mane našeg rivala“.

Život u Zvezdi je godinama takav. Početak sezone je bitan koliko i kraj. Možda i bitniji.

„Kada se mora to onda ima posebnu težinu. Ne tražim alibi, ali mi na početku igramo najvažnije mečeve. Jewr tada imamo šansu da mnogo toga izgubimo. Lestvicu smo pomerili visoko, ali... Ne znam da li treba da kažem, ali reći ću. Titule se ne gube u junu ili avgustu. Polako... Znamo koliko vredimo, strpljen-spašen. Teže je bilo prošle godine, osećao se jači pritisak. Bilo je baš ozbiljno“.

Pitanje je hoće li od početka igrati novi napadač Luis Dioni.

„Dioni je odigrao 70 minuta, to je bilo planirano. On je kasno došao na pripreme, ali momak radi dobro i trudi cse da ih sustigne. Samo pametno i hrabro“.

Zvezda će imati pomoć sa tribina dece do 14 godina.

„Presrećan sam i jedva čekam da meč počne. Mada bi nam dobro došao pun stadion i 50 hiljada ljudi. Svaki zvezdaš koji bude na stadionu veslaće u istom pravcu“.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.