Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2020, 16:56

Stanković otkrio nove Zvezdine probleme: Ivanić povređen, sluti da je Vukanović pozitivan

Ivanić igrao povređen i protiv Genta

Nemci na Marakani, osmeh na licu Dejana Stankovića. Ili bi bar tako trebalo da bude. Ponovo se sudbina poigrala sa mladim stručnjakom na klupi Crvene zvezde. Kao igrač protiv Kajzerslauterna je najavio velike domete, sada u sudaru sa Hofenhajmom ima veliku priliku da se zajedno sa ekipom koju predvodi, potvrdi na velikoj sceni.

Proleće u Evropi je praktično u džepu srpskog šampiona, ali ima još barijera koje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << treba srušiti. Zvezda se nada da može do četvrtog uzastopnog trijumfa, velikog skalpa, i potencijalno svemirskog bonusa za naredne kvalifikacije. Sve su to motivi, a onaj najvažniji glasi: Ne igra se protiv bundesligaša svaki dan, treba iskoristiti ovaj meč...

Međutim, Zvezdin trener je pravdajući kašnjenje na konferenciju za medije izneo nove problematične informacije sa Marakane. Ponovo će Crvena zvezda biti oslabljena i to značajno.

“Bio sam sa doktorom, da vidimo šta ćemo i kako ćemo. Nije uopšte prijatna situacija. Neću moći da računam na Kataija, Ivanića i Rodića. Što se tiče Gobeljića, on se priključio timu. Videćemo da li je spreman i za koliko minuta. Opet smo u deficitu sa igračima, ne želim da to bude alibi. Ali ne prija kada se desi ovako nešto pred važnu utakmicu. Siguran sam da ćemo izvući maksimum. Ova utakmica nam donosi mnogo“, rekao je Dejan Stanković.

Nije tu bio kraj njegovog zabirunotg monologa.

“Možda ćemo imati još jednog pozitivnog. Reč je o Aleksi Vukanoviću, malo nas je sve to poremetilo. Uradili smo dodatna testiranja da vidimo da li je definitivno pozitivan. Čekamo rezultat, ali...“.

Opet će silom prilika Dejan Stanković morati da menja izgled i konfiguraciju veznog reda. Mnogo toga se u igri Crvene zvezde ove sezone vrtelo oko Mirka Ivanića.

“Stegao je zube protiv Genta. Igrao je sa bolovima u listu, dao je sve što je imao u Belgiji. Situacija se pogoršala. On ne može fizički da istrči na teren. Protiv Genta je mogao. Znao je da je povređen, ali je svesno rizikovao i igrao. Ovo su momci koji su spremni da rade na svoju štetu. To stalno ponavljam. Spremni su da daju sve, ali sve što nas je zadesilo ne treba da bude alibi“.

Hofenhajm će, prema poslednjim informacijama, kalkulisati. Izaći će u šarenom sastavu. Međutim, dobili su veliko poštovanje Dejana Stankovića.

“Igrao protiv dominantne ekipe u našoj grupi. Rezultati to govore. U Bundesligi imaju problema, ali to mi nije merilo. Oni su favoriti. Videćemo sa kakvim timom će oni doći, da li će kalkulisati. Moraćemo da budemo organizovani. I kada napadamo i kada se branimo. Hoću da igrači ispoštuju sve što se dogovorimo, što u poslednje vreme ide kako treba. Neću o onima koji nedostaju. Svaki igrač nam je bitan. Pokazali smo to već“.

Crvena zvezda je u Zinshajmu pokazala da može da se pobije sa Hofenhajom. Evropsko proleće je osigurano, pobeda od 3:0 bi otvorila vrata prvog mesta.

“Ja sam realista. Da bismo jurili 3:0, morali bismo da mnogo rizikujemo. Da svi izađemo gore... Sad, ne znam šta da kažem na to. Moraćemo da budemo kompaktni, jer fudbal je čudna igra. Da budemo u kalkulisanom riziku, i da onda nametnemo utakmicu. Važno mi je da pristup bude dobar. Slušaju me igrači u poslednje vreme“.

Zvezda je u Ligi Evrope igrala u postavi sa trojicom i četvoricom igrača u poslednjoj liniji. Sada je nova dilema pred Stankovićem.

“Poremetilo nas je ovo sa Aleksom. Videćemo, idem sad dole da radim. I vidim sve opcije. Šta se gubi, a šta dobija. Moguće je da ćemo promeniti formaciju”.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.