Izvor: MozzartSport.com, 19.Okt.2021, 14:16

Stanković napada Milojevićev rekord – 50 ligaških utakmica bez poraza za najduži niz na svetu

Prva meta je Slavoljub Muslin, ali raspored nije jednostavan…

Istorijska šansa za Crvenu zvezdu da već u trećem kolu grupne faze osigura proleće makar u Ligi konferencije, mada bi sa pobedom u Danskoj ekipa Dejana Stankovića prišla i na korak od ostanka u Ligi Evrope i kada počnu eliminacione utakmice. A čini se da dvomeč sa Midtjilandom nije mogao da dođe u bolje vreme za Zvezdu.

Naime, Crvena zvezda je u pobedi protiv Kolubare iz Lazarevca (7:1) odigrala >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i 50. uzastopnu utakmicu u prvenstvu Srbije u kojoj nije poražena što je prema statističarima agencije Grejsnout trenutno najduži niz na celom svetu!

Poslednji poraz u Superligi crveno-beli su doživeli još 14. juna 2020. godine kada ih je TSC u Senti savladao sa 2:1 ranim golovima Borisa Varge i Nenada Lukića. U narednih 50 mečeva čak 45 pobeda i pet remija (dva iz tri derbija sa Partizanom i po jedan u susretima sa Javorom, Radom i Vojvodinom).

Stankovićevi puleni tako su prišli na dve utakmice od učinka generacije pod komandom Slavoljuba Muslina, dok je apsolutni rekord u vlasništvu Vladana Milojevića čiji tim nije izgubio od oktobra 2017. i poraza od Napretka pa sve do maja 2019. i sudara sa Čukaričkim.

Punih 56 utakmica odolevala je Milojevićeva Zvezda što znači da bi aktuelni sastav mogao da izjednači taj podvig ako bi ostao neporažen i u narednim ligaškim susretima. Prvi protivnik će biti Radnički iz Niša, pa zbog ranije otkazanih mečeva sledi serija gostovanja, od Radnika u Surdulici, preko Radničkog 1923 u Kragujevcu i Vojvodine u Novom Sadu, sve do Mladosti u Lučanima. Za izjednačenje rekorda Zvezda bi se zatim borila sa Spartakom na domaćem terenu, a onda bi mogla da pokuša i da ga prebaci u sudaru sa Napretkom u Kruševcu.

Kad već pričamo o najdužim serijama, treba reći da je Partizanova rekordna serija trajala 39 utakmica, u periodu od poraza od Jagodine 10. maja 2009, pa sve do izgubljenog meča protiv Vojvodine u Novom Sadu, 3. oktobra  2010.

Posebno zanimljivo za Partizanov slučaj je to što je seriju pokrenuo Slaviša Jokanović, zatim produžio Goran Stevanović, a završio Aleksandar Stanojević. Jokanoviću je naime poverenje uskraćeno zbog neuspeha u Evropi, odnosno ispadanja od APOEL-a u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, dok je Stevanović podneo neopozivu ostavku zbog poraza od Vojvodine u polufinala Kupu Srbije, delom izrevoltiran i time što su šestorica igrača crno-belih pozvani za utakmicu reprezentacije Superlige protiv Japana.

Na evropskom nivou, Steaua je nedodirljiva sa nizom od 104 utakmice bez poraza u periodu od 1986. do 1989. godine. Stariji će se setiti šampionske generacije rumunskog giganta sa Miodragom Belodedićem, Marijušom Lakatušom i ostalima, koji su na te 104 utakmice nakalemili i 15 Kup mečeva bez poraza, osvojili Kup evropskih šampiona 1986, igrali polufinale 1988. i finale 1989.

Iza Rumuna, a ispred Zvezde, još su i Linkoln, Šerif, Seltik, Levadija, Union Sen Žiloaz, Širak, Pjunik, Milan, Olimpijakos i Skonto. Za sada…

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.