Izvor: MozzartSport.com, 03.Mar.2021, 10:23

Stanković bi da poravna račune: U Superligi mu ostao dužan samo jedan tim

TSC sa Krstajićem čeka šampiona posle pet utakmica bez primljenog gola

Bliži se Dejan Stanković jubilarnoj 50. utakmici na klupi Crvene zvezde. Današnja, u Senti, biće mu 48, a za to vreme pretrpeo je samo četiri poraza. Po dva na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Od ta dva u granicama Srbije jedan je od Partizana u polufinalu prethodnog izdanja Kupa Srbije u Humskoj (0:1), a drugi od TSC-a, u pretposlednjoj rundi minulog prvenstva, je Nemanja Milunović >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << samo uspeo da smanji na 1:2 posle ranog vođstva u režiji Borisa Varge i Nenada Lukića.

Baš taj detalj, da je u borbi za bodove poklekao samo jednom iz 33 pokušaja motiviše bivšeg reprezentativca da u direktnom sudaru sa TSC-om potvrdi status lidera i uskrati Partizanu nadu nastalu na bazi 14 vezanih pobeda.

Za mene su moji igrači pobednici, a mečevi sa Milanom su arhivirani. Izvučene su dobre stvari, neke loše ne bi trebalo da ponovimo. Ne bih da potcenim bilo koga, niti da umanjim vrednost naših pobeda. Imali smo dva teška gostovanja i zbog klimatskih uslova, u Novom Pazaru je teren bio nestvarno mekan, u Nišu kao mermer. TSC je kompaktna ekipa, dobro se brani i ima ofanzivne tranzicije sa našim bivšim igračem brzim Jugom Stanojevim“, upozorio je Stanković da na severu države (16.05, TV Arena sport) njegovom timu, između ostalih, preti i autor efektnog pogotka kojim je pre dva kola najavljenog rušenje OFK Bačke.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

S obzirom da ima širok kadar, a i gust raspored (u nedelju na stadion „Rajko Mitić“ dolazi Čukarički, naredne srede na programu je odložen duel sa Mačvom), Zvezda će u Vojvodini kombinovati. Ne previše, ali kombinovati. Verovatno će početi bez Marka Gobeljića, što znači da će mesto desnog beka pokriti Milan Gajić i to bi trebalo da bude jedina promena u odnosu na standardnu odbranu. Najavljuje se da bi osim Veljka Nikolića ulogu drugog bonus igrača mogao da preuzme Njegoš Petrović, eventualno Željko Gavrić. Ako se opredeli za „opciju B“ realno je da Stanković izostavi iz prvih 11 Gelora Kangu. U suprotnom će na klupu Seku Sanogo. Na kraju, Dijego Falčineli vuče lakšu povredu, ali bi trebalo da bude starter. Ako baš ne bude mogao, najbliži Nenadu Filipoviću bio bi Milan Pavkov.

Zvezda je u seriji od sedam prvenstvenih trijumfa na strani, ali danas stiže u goste ekipi koja pod komandnom palicom novog trenera, Mladena Krstajića, nije primila gol. Izdržala je protiv Vojvodine, Rada, Zlatibora, OFK Bačke i Metalca. Čeka se potvrda protiv šampiona.

Zvezda igra odličan fudbal u poslednje vreme, to je pokazala i u utakmicama domaćeg prvenstva i protiv Milana. U dobroj je formi, a meni je drago što nam u goste dolazi baš u trenutku kad smo i mi u dobroj formi. Imamo pet utakmica bez poraza i bez primljenog gola, tako da u sutrašnji duel idemo sa velikim optimizmom. Svesni su da su postali pravi takmičari i očekujem pravu utakmicu svih 90 minuta“, istakao je Mladen Krstajić, šef stručnog štaba TSC-a.

-----------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 25. KOLO

TSC – CRVENA ZVEZDA, 16.05 (TV Arena sport 1)

Senta

Stadion Sente

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Novak Simović

Projektovani sastavi

TSC: Filipović – Petković, Antonić, Babić, Petrović – Stanojev, Tomanović, Banjac, Zec – Lukić, Đakovac. Trener: Mladen Krstajić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić – Petrović – Ben, Nikolić, Kanga, Ivanić – Falčineli. Trener: Dejan Stanković.

SUPERLIGA - 25. KOLO

Utorak

Partizan - Vojvodina 2:0 (1:0)

/Asano 25, 64/

Sreda

14.00: (1,43) Čukarički (4,40) Metalac (8,00)

14.00: (1,65) Mladost (3,70) Zlatibor (5,70)

14.00: (1,92) Napredak (3,40) Rad (4,20)

14.00: (1,73) Radnik (3,60) Novi Pazar (5,10)

14.00: (1,62) Voždovac (3,80) OFK Bačka (5,90)

16.05: (7,50) TSC (4,40) Crvena Zvezda (1,45)

16.05: (1,87) Javor (3,45) Inđija (4,40)

16.05: (2,45) Proleter (3,10) Radnički (3,10)

16.05: (1,37) Spartak (4,80) Mačva (8,50)

,

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.