Izvor: MozzartSport.com, 16.Sep.2021, 22:17

Stanković: Neko bi se povukao posle primljenog gola, mi smo dodali gas

Trener Zvezde podsetio i na kritike posle Šerifa i istakao da je njegov tima najviše namučio moldavskog šampiona

Prva prepreka na jesenjem putu crveno-belih je preskočena, šampion Srbije takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope počeo je pobedom (2:1) na domaćem terenu i to nad glavnim konkurentom u borbi za prvo mesto portugalskom Bragom. Tri boda, ukrašena pogocima Milana Rodića i Aleksandra Kataija, donela cu Crvenoj zvezdi idealan početak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << borbe za evropsko proleće, te je Dejan Stanković sa razlogom bio zadovoljan izdanjem svojih izabranika protiv nosioca Grupe F.

„Ne bih želeo da se neko igra sa našom inteligencijom jer je Braga četvrta u Portugaliji. Rekao sam da ćemo rizikovati, kazao sam i da će doći momenat u kojem ćemo biti mnogo u problemu, i da ćemo uspeti ako to preguramo. Tako je i bilo. Ovo je velika pobeda. Navijači su nam dali vetar u leđa. Marakana treba adrenalin da pretvori u snagu, a ne u strah. Večeras je i bilo tako. Odigrali smo perfektno i čestitam momcima. Prezadovoljan sam. Bio sam optimista, znao sam da treba da se poklopi mnogo stvari da bih dobio Bragu, ali sam verovao i uspeli smo“, počeo je Stanković konferenciju za medije posle meča.

Vodeći pogodak Rodića, posle kornera koji je izveo Kanga, otvorio je u potpunosti utakmicu, a crveno-beli su pokazali da im je prekid ponovo važan adut u ofanzivi.

„Roda je igrač koji ne odustaje. Drago mi je zbog njega i svih momaka. Sale, Mića, svi igrači, izgurali su do kraja i ostvarili smo dobar početak u grupnoj fazi Lige Evrope. Morali smo da imamo mnogo strpljenja, da dobro stojimo iza lopte, da smanjimo greške protiv veoma brzih igrača. Dobro su nas i prostudirali, po petorica su kretala u kontru kad god golman uhvati loptu“.

Uprkos pogotku nakon udarca iz ugla, strateg crveno-belih kazao je da njegov tim ima i jača oružja od prekida.

„Radimo na prekidu i postigli smo gol protiv rivala protiv kojeg su možda i najmanje šanse, koji ima visoke igrače. Ipak, prekid nije naše najjače oružje, imamo i drugih kvaliteta. Stajanje iza lopte, sekundarna tranzicija i nešto što ne smem da kažem su glavni naši aduti“.

Vodeći pogodak brzo je neutralisao odgovor Brage, ali izjednačenje se nije negativno odrazilo na šampiona Srbije.

„Dobija se sa 11 i gubi se sa 11, moglo je posle greške Sanoga njih troje da reaguje. Napor u 70. minutu je ogroman. Fenomenalna mi je reakcija posle primljenog gola. Mnogi bi se povukli, sklonili, mi smo naprotiv, dodali gas. Nekada te i Bog nagradi kada se dobro izmučiš“.

Trijumf je već arhiviran, a crveno-bele pre drugog kola i gostovanja Ludogorecu očekuje niz prvenstvenih obaveza na čelu sa večitim derbijem zakazanim za nedelju u Humskoj.

„Braga je kvalitetan tim, možda i bolji od nas, ali nekada moraš da prihvatiš podređeni ugao kako bi mogao da reaguješ. Rezultat je bitan u ovakvom sistemu takmičenja, miniligi. Pogledajte Šahtjor i Šerif, Ukrajinci su igrali tokom 90 minuta, a primili su dva gola i izgubili. Za prosutim mlekom ne treba kukati. Mislim da je samo posle eliminacije od Šerifa sve bilo malo preterano... Po meni i ajde, ali po momcima... Šerif je perfektno organizovan, posebno u ofanzivi, postigli su dva perfektna gola protiv Šahtjora, Dinamo je mogao da primi pet... Mi smo ih na kraju najviše namučili, ovde smo imali fenomenalne šanse sa deset igrača, u gostima smo primili gol iz ofsajda. Kada sam pogledao sve utakmice došao sam do zaključka da smo im bili najteža prepreka. Stavio bih sada tačku na to. Pred nama je liga Evrope, dobro takmičenje“, kazao je Stanković.

Neizbežan je bio i osvrt na povredu Bena i povredu usled koje je prinudno zamenjen veoma rano.

„Povrede su stvari koje se dešavaju, nažalost. Žao mi je. Igrao je niz utakmica tokom leta, potom se odazvao reprezentativnim obavezama, ritam je paklen i ostavlja posledice. Uradićemo sve da bude dobro, i kao za Pavkova nadamo se da će što pre biti spreman“, istakao je strateg crveno-belih.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.