Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2020, 17:00

Stadion „Dijego Maradona“ za sledeću utakmicu u Napulju

Potvrdio gradonačelnik

Kada sledeću utakmicu fudbaleri Napolija budu zaigrali na domaćem terenu, stadion poznat pod imenom San Paolo zvanično će se zvati stadion Dijega Armanda Maradone.

Iako je po italijanskom zakonu potrebno da prođe deset godina od smrti ugledne ličnosti da bi se po njoj davala imena ulicama ili objektima, u ovom slučaju će biti učinjen izuzetak.

Potvrdio je to gradonačelnik Napulja Luiđi de Magistris u izjavi za >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Il Mesađero.

Pročitao sam nekoliko drugih predloga, ali na kraju će stadion Napolija poneti ime Stadion Dijego Armando Maradona. Procedura će biti maksimalno skraćena, već danas sam imao sastanak sa članovima komisije, u petak ću se sresti sa liderima regiona i završićemo proces. Imam dovoljno razloga da verujem da će ime stadiona biti promenjeno do naredne utakmice Napolija kod kuće“, rekao je De Magistris.

Ako tako bude, čast da prvi gostuje na stadionu Dijego Armando Maradona imaće ekipa Real Sosijedada u Ligi Evrope 10. decembra, pošto će Napolitanci naredna dva meča, protiv AZ Alkmara i Krotonea, igrati u gostima.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.