Izvor: MozzartSport.com, 05.Jul.2020, 21:44

Šta radi Atalanta! Popravljaju i postavljaju rekorde, u nestvarnoj su formi (VIDEO)

Konačno Viola, Đenova se spasila poraza u 97. minutu

Atalanta ruši sve pred sobom. Večeras je pobedila osmi put zaredom u Seriji A i nadmašila klupski rekord postavljen pre nekoliko dana. Tim iz Bergama je prišao na bod Interu na trećoj poziciji i praktično overio plasman u Ligu šampiona osam kola pre kraja sa 15 bodovaviše od petoplasirane Rome.

Fenomenalan fudbal igra Atalanta! Igra ga već duže vreme, ali se ovo čini kao vrhunac. Pobedili su u gostima Kaljari >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (1:0) koji je bio u odličnoj formi u poslednje vreme. Večeras nije viđena goleaada kao u većini Atalantinih utakmica, ali je Gasperinijev tim pokazao da ume i da sačuva mrežu ponekad. Večeras drugi put zaredom posle nedavne pobede od 2:0 nad Napolijem.

Dao je Kaljari sve od sebe, ali Atalanta je jednostavno bolja. Iako je u poslednjim minutima meča debelo strepila za pobedu.

Čak su domaći i poveli posle desetak minuta igre prelepim golom Đovanija Ismeonea, ali je VAR pokazao da se Argentinac poslužio rukom i gol je opravdano ponipšten. A Atalanta je dodala gas i počela da melje protivnika. Nizale su se šanse Malinovskog, Kastanja, Pašalića, Murijel je pogodio prečku i u 27. minutu je Atalanta povela. Mladi Karboni je skrivio penal i zaradio isključenje, a Murijel bio siguran sa bele tačke.

Nastavila je Atalanta da napada i posle vođstva, Hatebur je na početku drugog poluvremena pogodio stativu, a onda je Gasperini posle sat vremena igre sa klupe uveo tešku artirljeriju Zapatu, Gomeza i Iličića. Trojica ponajboljih igrača ekipe su ušli tek u poslednjih pola sata. Nisu uspeli da donesu drugi gol, ali je Atalanta uspela da odbrani minimalnu prednost i zabeleži osmu uzastopnu pobedu. Sa 41 postignutim golom u gostima na 15 mečeva u dosadašnjem delu sezone, Atalanta je napravila podvig kakav nije niko nikad pre nje u istoriji Serije A. A imaju i još osam mečeva do kraja sezone da dostignu magičnu granicu od 100 postignutih golova u sezoni. Do sada su dali 83.

U reviji penala, prvu pobedu od nastavka sezone je zabležila i Fiorentina. Viola je pobedila Parmu u gostima sa 2:1, a sva tri gola su pala sa bele tačke. Tim iz Firence sada lakše diše i udaljio se od borbe za opstanak. Defanzivac Venuti je obeležio poečtak meča u Parmi pošto je prvo pogodio okvir gola, a onda iznudio penal koji je Pulgar pretvorio u gol. U 31. minutu je Čileanac topovskog šuta opet izvodio najstrožu kaznu i opet bio precizan pošto je prethodno VAR dodelio Violi i drugi penal. Parma je svoj penal iskoristila na početku drugog poluvremena preko Kucke, ali nije uspela da izbegne poraz.

Važna tri boda u borbi za opstanak je osvojila Sampdorija koja je deklasirala otpisani SPAL 3:0. Za poluvreme! Dva puta je Lineti kaznio očajne intervencije odbrane gostiju, a treći gol je bio majstorija Gabijadinija iz slobodnjaka. Ostatak meča je bio rutina za domaće...

Za razliku od Sampdorije, gradski rival Đenova tone sve dublje u borbi za opstanak. Iako se večeras na neverovatan način spasila poraza. Udineze je imao 2:0 protiv Đenove na svom terenu u 73. minutu. Fofana glavom i Lazanjina bomba su doveli domaće na prag pobede. A onda je ušao veteran Pandev i postigao gol nade za Brifone, da bi Biraski u 96. minutu pao u kaznenom prostoru Zebri, a sudija Orsato uz konsultaciju VAR tehnologije pokazao na belu tačku. Čak je golman Muso odbranio penal Pinamontija u 97. minutu, ali se lopta opet odbila na nogu mladom napadaču koji se ispravio iz drugog pokušaja.

SERIJA A - 30. KOLO

Subota

Juventus – Torino 4:1 (2:1)

/Dibala 3, Kvadrado 29, Ronaldo 61, Điđi 87 ag – Beloti 45+6 pen/

Sasuolo - Leće 4:2 (1:1)

/Kaputo 5, Berardi 63, Boga 77, Muldur 83 - Lućioni 27, Mankosu 63pen/

Lacio - Milan 0:3 (0:2)

/Čalhanoglu 23, Ibrahimović 34pen, Rebić 59/

Nedelja

Inter - Bolonja 1:2 (1:0)

/Lukaku 22 - Džuvara 74, Berou 80/

Breša - Verona 2:0 (0:0)

/Papeti 52, Donaruma 90/

Kaljari - Atalanta 0:1 (0:1)

/Murijel 27 penal/

Parma - Fiorentina 1:2 (0:2)

/Kucka 50 penal - Pulgar 19 penal, 31 penal/

Sampdorija - SPAL 3:0 (3:0)

/Lineti 12, 45+3, Gabijadini 45/

Udineze - Đenova 2:2 (1:0)

/Fofana 44, Lazanja 73 - Pandev 81, Pinamonti 90+7/

21.45 (2,15) Napoli (3,45) Roma (3,35)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.