Srpskim sportistima besplatno testiranje na COVID-19

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2020, 11:48

Srpskim sportistima besplatno testiranje na COVID-19

Svim srpskim sportistima i trenerima biće omogućeno besplatno testiranje na COVID-19 zahvaljujući sporazumu između Zavoda za sport i Direkcije za nacionalne referentne laboratorije.

Kako je na svečanom potpisivanju objasnio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u sistemu sporta ima oko 500.000 ljudi i njima će, uz redovne zdravstvene preglede u Zavodu, sada biti omogućeno i testiranje na korona virus.

Ugovor su potpisali direktor Zavoda za sport Goran Bojović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i direktor Direkcije Nenad Dolovac.

"Omogućavamo celokupnom sistemu sporta da ima dodatnu zaštitu i na odgovaran način preventivno saniramo zdravstvene nepravilnosti i sprečimo da se zarazi više ljudi. U sistemu sporta ima oko 500.000 ljudi, osećamo veliku društvenu odgovornost, znamo da je značajno da smanjimo mogućnost zaražavanja i nesmetano omogućavanje treninga i takmičenja", rekao je Udovičić.

On se posebno zahvalio kolegama ministrima Branislavu Nedimoviću i Zlatiboru Lončaru, koji se kako je rekao, po ko zna koji put pomogli sistemu sporta.

"Ovo je dokaz da svi zajedno kao jedan tim možemo da pobedimo nevidljivog neprijatelja, da delujemo i preventivno i odgovorno. Takođe, ovo je značajna i finansijska pomoć svim klubovima, na ovaj način olakšavamo njihovim budžetima jer besplatno svi mogu da se testiraju. Važno je i iz zdravstvenih aspekata, ali i za dalje obavljanje treninga i takmičenja", istakao je Udovičić.

U ime sportista na podršci se zahvalila olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić.

"Bez podrške ne bismo uspeli da pravimo vrhunske rezultate. Hvala vam što brinete o našem zdravlju i olakšavate početak novih takmičenja i treninga", rekla je Mandićeva.

Na svečanom potpisivanju ugovora u Palati Srbija bili su prisutni ministri Nedimović i Lončar, kao i selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SJAJNA VEST: Svim srpskim sportistima omogućeno BESPLATNO testiranje na koronu

Izvor: Kurir, 11.Avg.2020

Svim srpskim sportistima i trenerima biće omogućeno besplatno testiranje na COVID-19 zahvaljujući sporazumu između Zavoda za sport i Direkcije za nacionalne referentne laboratorije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.