Srpski rukometaši: Hrvatska zasluzeno pobedila u pravom ambijentu

Izvor: RTS, 13.Jan.2018, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski rukometaši: Hrvatska zasluzeno pobedila u pravom ambijentu

Srpski rukometaši složili su se da je Hrvatska bila mnogo bolja u Splitu i zasluženo ostvarila veliki trijumf na startu Evropskog prvenstva. Rukometna reprezentacija Srbije porazom je u prvom kolu Grupe A u Splitu poražena od domaće selekcije sa 32:22.
"Dobro smo se držali prvi deo prvog poluvremena, imali smo minimalan zaostatak i onda smo jednostavno pali. Dopustili smo Hrvatima da odu na veliku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prednost koju su do kraja bez problema održavali i apsolutno zasluženo došli do pobede", rekao je Vujin novinarima posle utakmice u miks zoni.

Vujin je naglasio da je atmosfera u Spaladijum areni bila sjajna i da nema nikakve zamerke, iako su domaći navijači zviždali srpskoj himni "Bože pravde".
Njegov saigrač Žarko Šešum, takođe, je istakao da se osećao ugodno u hali.
"Hrvati su apsolutno zasluženo došli do trijumfa, nismo uspeli dovoljno da im pariramo. Dok smo se još donekle držali u igri, primili smo par laganih golova iz kontri, a oni su onda bez problema povećavali prednost. Atmosfera je bila odlična, prava sportska, nikakvih neugodnosti za mene i moje saigrače nije bilo", dodao je Šešum.
Golman rukometne reprezentacije Srbije Vladimir Cupara, nakon što je odbranio samo četiri šuta, preuzeo je odgovornost na sebe. 
"Hrvatska je zaslužila da pobedi, ali ne sa 10 razlike. Rezultat nije realan, ali tako je ispalo. Preuzeo bih odgovornost za poraz, mislim da nisam pružio partiju kakva se od mene očekivala, iako su mi saigrači dosta pomagali u odbrani", rekao je Cupara.
"Četiri odbrane? Jako slabo... Nije bilo toliko otvorenih šuteva, a bez golmanskih odbrana ne možeš da pobediš. Imao sam slab dan, imao sam želju, morao sam da budem više skoncentrisan. Motiva uvek imam, a sada ću imati još dodatni da se iskupim", dodao je on. 
Srpski rukometaši već u nedelju igraju protiv Švedske od 18:15 u drugom kolu A grupe EP.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.