Srpski derbi u Indijan Velsu: Miomir iznenadio!

Izvor: Mondo, 12.Mar.2019, 07:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski derbi u Indijan Velsu: Miomir iznenadio!

Na Lasla uticali i zdravstveni problemi...

Foto: Guliver/Getty images/Julian Finney

Favorit ipak nije pobedio u duelu naših tenisera u Kaliforniji.

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović savladao je u srpskom derbiju u Indijan Velsu Lasla Đerea rezultatom 6:2, 7:6 (7:3) i plasirao se u osminu finala prvog Mastersa u sezoni.

Đereu, 32. igraču na ATP listi, davane su očekivano veće šanse za trijumf i zbog forme i zbog trenutnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << plasmana, ali je Kecmanović, 130. na svetu, bio bolji rival tokom većeg dela meča.

Doduše, na ishod je sigurno uticalo i to da se Đere nije osećao najbolje, pa je nekoliko puta uzimao medicinski tajm-aut.

Kecmanović će u sledećem kolu (osmini finala) igrati protiv Japanca Jošihita Nišioke, a trijumf u tom meču verovatno će ga odvesti u meč protiv Filipa Raonića.

Plasmanom u 4. kolo, Kecmanović je ostvario najbolji rezultat u karijeri na turnirima "Masters 1.000" serije. A, vredi podsetiti da je u glavni žreb ušao kao "laki luzer"; jer je imao sreće da je jedan od nosilaca odustao...

Nišioka, njegov naredni protivnik, trenutno je 74. teniser na svetu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.