Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2021, 09:26

Srpski bek posle četiri trofeja za tri godine u Belorusiji: Vreme je za novi izazov, da vidim gde sam

Nakon ispisane istorije sa Šahtjorom iz Soligorska Nikola Antić gleda ka zapadu

Istorijski uspeh ostvaren prethodne sezone osvajanjem titule Šahtjor Soligorsk je ponovio i nadogradio u aktuelnoj takmičarskoj godini. Godinu dana nakon krune osvojene u foto-finišu, golom u sudijskoj nadoknadi poslednje utakmice, Rudari su uspeli da donetu treću titulu u klupskoj istoriji i to tri kola pre kraja takmičenja. Šest pobeda u nizu, krunisalo je vrlo dobru sezonu i tri kola pre kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Šahtjoru donelo dvocifrenu prednost u odnosu na BATE čime je aktuelna generacija ispisala novu stranicu istorije.

Direktan akter niza uspeha ostvarenih u prethodne tri godine bio je Nikola Antić, srpski levi bek, koji je zajedno sa Igorom Ivanovićem trasirao put do supeha srpske kolonije koja je od ovog leta bila veća za još tri igrača: Miloša Šataru, Aleksu Pejića i Đorđa Ivanovića. Defanzivac koji već tri godine beleži sjajne rezultate sa šampionom Belorusije, nakon novog uspeha rezimirao je učinak u godini na izmaku.

"Klub je ove sezone uložio više novca u tim i to nam se vratilo. Uspeli smo da tri kola ranije stignemo do šampionske krune. Dobro smo radili, dobro trenirrali, a kuriozitet je da smo i ove godine golom u sudijskoj nadoknadi stigli do trofeja. Isti scenario bio je i prošle sezone, mada smo sada imali dpiliku za eventualni popravni u još četiri utakmice. Zadovoljan sam i ponosan svime što smo ostvarili", počeo je Antić razgovor za Mozzart Sport.

Prošlosezonski uspeh, svragavanje BATE-a sa trona i prva titula od 2005. godine okarakterisani su kao senzacionalni, međutim sa pomenutim podvigom porasli su apetiti i očekivanja sportske javnosti u Soligosrku, te je pred braniocem trofeja bio znatno zahtevniji zadatak ove godine.

"Osvojiti titulu je samo po sebi uspeh, međutim i odbraniti je posebno zadovoljstv. Dvostruko je teže, ali uspeli smo u tome, imamo dobar kolektiv, odličnu ekipu i potpuno zasluženo smo stigli do trofeja. Letos nismo imali sreće da prođemo u Ligu konferencije, ali smo izborili novi izlazak na međunarodnu scenu i cilj u narednoj sezoni je da izborimo jesen u Evropi. Pišemo istoriju i zaista sam prezadovoljan postignutim".

Ostaće upisano da su udela na putu Šahtjora do trofeja imala trojica trenera. U odbranu titule krenuo je strateg koji je i doneo posle jedne i po decenije Roman Grigorčuk, međutim iskusni ukrajinski strateg smenjen je posle poraza od Ludogoreca i luksemburške Fole Eš, a upražnjeno mesto zauzeo je Sergej Gurenko. Nekada najbliži saradnik Slavoljuba Muslina u Soligorsku se zadržao samo dva meseca nakon čega je kormilo kluba preuzeo aktuelni šef stručnog štaba Aleksej Baga. Strateg koji je bio deo istorijskih uspeha BATE-a, na klupu je seo putavo nakon poraza od nekadašnjeg kluba i režirao niz pobeda.

"Uprava je ambiciozna i trudi se da vuče najbolje poteze kako bi klub konstantno napredovao. Promene trenera imale su određenih efekata, svaki je donosio i odnosio nešto sa sobom. Svaki put kad je dolazio novi strateg menjala se i taktika, razmišljanje, način rada. Bilo je potrebno izboriti se sa tim, adaptirati se, nametnuti se. Nije lako ni igračima ni trenerima, ali kad se sve uklopi onda je to dobro. Smatram da u klubu trenutno sve funkcioniše kako treba. Rezultati su najbolji pokazatelj situacije, a u ovom momentu beležimo odlične igre. Cilj kluba je, kao što sam rekao, da uđe u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja i to će biti pravi izazov za Bagu. Radi se o stručnjaku koji gaji napadački stil, tako je i igrao BATE pod njegovom komandom. Igramo dobro i igrači su zadovoljni. Klub beleži pobede i to je najvažnije, ipak, evropska pozornica je nešto drugo, mnogo je faktora na njoj. Juri Vernidub nije uspeo da ostvari uspeh sa nama, a potom je uveo Šerif u Ligu šampiona i ostvario rezultate o kojima priča fudbalski svet".

Promene se nisu dešavale samo na trenerskoj klupi, a kada je igrački kadar u pitanjiu nama najinteresantnije bile su dolazak pomenutog srpskog trija kojem su Nikola Antić i Igor Ivanović značajno pomogli pri adaptaciji.

"Trudimo se da pomognemo svakome ko dođe, posebno našim igračima. Trudili smo se da sunarodnicima olakšamo adaptaciju i odlično smo se uklopili. Držimo se zajedno i odlično funkcionišemo. Šatara je dao dva gola, Đorđe Ivanović je bio efikasan u oktobru, Pejić koristi svaku šansu koju dobije... Igor je već starosedelac, kao i ja te je suvišno pričati o njegovom udelu. Svi su imali doprinos na putu do titule, a verujem da će još više postići u narednom periodu ovde, vreme radi za njih".

💛🖤 Чемпионская раздевалка! pic.twitter.com/fDENDxE5Ai

Nakon tri sezone i četiri osvojena trofeja Antić pri kovanju individualnih planova za budućnost razmišlja o novim izazovima.

"Tri godine sam u klubu i osvojio sam dve titule, Kup i Superkup Belorusije. Nije moglo bolje i zaista mogu da kažem da sam ispunio cilj. Priželjkujem nove, više izazove. Verujem da bi i klub bio zadovoljan da napravim iskorak. Želim da se oprobam u kvalitetnijoj ligi, ali naravno, pričaću sa rukovodstvom. Imam još godinu dana ugovora. Miran sam i spokojan, porodica je tu uz mene, imam kontinuitet, ali potrebna je nova motivacija. Nisam u Real Madridu pa da se zadovoljim i ostanem deset godina. Želim da vidim gde sam realno. Posle dobrih rezultata svima rastu apetiti, pa tako i meni. Nadam se da ću ostvariti napredak i potvrditi fudbalski kvalitet koji posedujem".

Levi bek koji je pre dresa Šahtjora branio boje Rada, Crvene zvezde, Jagodine i Vojvodine ne skriva da bi voleo da napravi korak ka zapadu Evrope, a eventualno ostvarenje želje smatra i preuslovom da eventualno skrene pažnju selektora Srbije Dragana Stojkovića.

"Svako se nada pozivu selektora i svako ko počne da igra fudbal sanja se da zaigra za svoju zemlju. Ipak, potrebno je igrama se dokazati kroz klub. Smatram da sam u formi, radim svakodnevno kako bih ostvario taj cilj, ali da li će neko to videti ne mogu da utičem. Jedino što mogu je da radim i da napredujem. Igrači koji su pozivani su fenomenalni i igraju u odličnim klubovima te smatram da sam po tom pitanju iza njih, i upravo i zato verujem da mi je potrebno da se oprobam u oštrijoj konkurenciji na klupskom nivou. Da vidim da li mogu da igram u jačoj ligi, bez da potcenjujem aktuelno takmičenje", rekao je Antić.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.