Srbin Jović u Rumuniji: Čekam još samo da medved siđe u grad

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Nov.2013, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin Jović u Rumuniji: Čekam još samo da medved siđe u grad

Navijači Čealula, kluba iz malenog Pjatra Nemta, trljaju oči. Njihovi ljubimci, koji su ih navikli da se u eliti isključivo bore za opstanak, nalaze se na petom mestu šampionata Rumunije.
Čealul je primio više golova samo od Steaue i Petrolula, a za to je najzaslužniji Srbin Bojan Jović. Novopazovčanin, rođen 1982. godine, treću sezonu je u Rumuniji, gde provodi najlepše trenutke karijere.
Čuda se dešavaju, pa eto i nas u gornjem delu tabele. Čealul je godinama >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << ulazio u elitnu ligu i odmah ispadao, sada smo povezali tri sezone. I nema dileme da ćemo igrati i četvrtu.
Koji ste recept primenili za uspeh?
Došao je iskusan štoper, sedam-osam godina je proveo u Vasluiju. Ranije smo imali dva klinca, pa smo primili u prošloj sezoni 59 golova na 34 utakmice. Trener nam je ulio samopouzdanje, ne traži da igramo bunker. Pre smo sigurno gubili ako primimo dva gola.
Rukovodstvo je promenilo planove za ovu sezonu?
Sada misle da možemo da budemo i drugi na kraju šampionata. Opstanak svakom klubu donosi milion evra, ali svako mesto iznad po 100.000.
Kakva je rumunska najbolja liga u odnosu na srpsku elitu?
Jača je nego naša, organizovanija. Više je novca, bolja infrastruktura. Kluž prošle sezone nije bio blizu titule, iako je pobedio Mančester junajted na Old Trafordu. Sada su doveli nekog Italijana, „jede“ loptu. Mnogo se ulaže ovde u fudbal.
Kako vam je za život u Pjatra Nemtu?
To je gradić ispod Karpata. Zima ne prolazi do maja, čekam samo da siđe medved u grad. Ovo je za mene, ipak, Las Vegas. Plata na vreme, branim standardno, dobri rezultati… – uz osmeh je zaključio Bojan Jović, nekadašnji čuvar mreže Javora, Slobode iz Tuzle i Sarajeva.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.