Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2021, 00:57

Srbijo, gledaj i navijaj! Svetske šampione napadaju Italiju u najvažnijem meču OI

Četvrtfinalna utakmica se igra danas od 10.00 po srpskom vremenu

Finale Svetskog prvenstva 2018. godine. Polufinale Evropskog šampionata 2019. godine. Četvrtfinale Olimpijskih igara 2021. godine. Srbija na Italiju, Tijana Bošković na Paolu Egonu, Maja Ognjenović na Ofeliju Malinovu. Taktika Zorana Terzića protiv taktike Davida Macantija.

Velike okršaje igrale su odbojkašice Srbije i Italije poslednjih godina u završnicama >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prvenstava, a ovog puta žreb je „namestio“ da ukrste snage već u prvom meču eliminacione faze. Italijanke će želeti da se osvete za sve bolne poraze, a cilj naših devojaka je da nastave pobednički niz protiv velikog rivala.

Obe ekipe su grupnu fazu završile na drugoj poziciji. Srbija je u grupi A imala četiri pobede (Južna Koreja, Dominikanska Republika, Japan, Kenija) i jedan poraz (Brazil), dok je Italija u drugoj grupi skupila tri trijumfa (Argentina, Turska, Rusija), a dva puta je napuštala teren poražena (SAD, Kina). Kuglice na žrebu su odlučile da se dva drugoplasirana tima sastanu u četvrtfinalu danas od 10.00 po srpskom vremenu.

„Znamo svi da je četvrtfinale najvažnija utakmica na ovako velikim takmičenjima. U smislu da poraženi ide kući, a pobednik u borbu za medalje. Sigurno da mnogo znači i nama i Italijankama. Ovo je derbi četvrtfinalnih mečeva, dva najjača protivnika ako se gledaju ostali parovi“, rekao je selektor Zoran Terzić u najavi još jednog epskog okršaja.

U ovom meču neće biti nikakvih tajni jer se rivali veoma dobro poznaju. Poslednje međusobne duele imali su u Beogradu pred odlazak na Olimpijske igre. Tri prijateljske utakmice su odigrale, tri pobede je upisala Srbija.

„Italijanke su iste kao na Svetskom prvenstvu 2018. u Japanu, kad smo igrali finale, a mi nažalost nismo isti. Igrali smo tri puta u Beogradu, svaka utakmica je završena rezultatom – 3:2. Na SP je bilo – 3:2, na EP 3:1. To su uvek teške utakmice, koje dugo traju. Obično se pobednik odlučuje uglavnom u petom setu, tako da je moguće da tako bude i ovog puta. Strpljivost, pamet pre svega, naravno uz motivaciju i energiju. Da probamo da odigramo najbolji meč na ovom takmičenju, jer će nam sigurno biti potrebno to, da bismo pobedili ovakvog protivnika“, naglasio je Zoran Terzić.

Tok utakmice će sigurno u mnogome zavisiti od učinka prvih violina i vrhunskih korektora. Naša udarna snaga je Tijana Bošković, a Italija se oslanja na godinu dana mlađu Paolu Egonu.

„Znamo da nas očekuje teška utakmice, velika borba, ovo je za nas odlučujući meč na Olimpijskim igrama“, izjavila je Tijana Bošković. „Veoma dobro se poznajemo, sastajali smo se na prethodnih godina na najvažnijim takmičenjima. Sigurna sam da ćemo se spremiti onako kako treba, verujem u nas. Daćemo sve od sebe. Nadam se pozitivnom ishodu“.

Sve igračice su dovoljno iskusne da znaju kolika je važnost ovog meča. Dueli posle kojih poraženi ide kući, nose veliki pritisak i stres.

„Sigurno da nas čeka teška utakmica, s jedne strane jer je ovo četvrtfinale Olimpijskih igara, znamo šta donosi, a šta odnosi“, izjavila je Jelena Blagojević. „A s druge strane, jer znamo da igramo protiv ekipe koja je jedna od najboljih na svetu. Igrali smo s njima finale SP, znamo koliko je težak bio taj meč. Moramo da se koncentrišemo na naš deo terena, sa velikom motivacijom i željom da uđemo u utakmicu i borimo se za svaki poen. Sigurna sam da nam to neće nedostajati jer znamo koliko nam znači sve ovo. Nadam se da će ljudi u Srbiji da nas gledaju i da navijaju i da ćemo uspeti da ostvarimo želje“.

Pobednik ovog susreta u polufinalu će igrati protiv boljeg iz okršaja SAD – Dominikanska Republika. Drugi polufinalni par čini će pobednici utakmica Brazil – Rusija i Južna Koreja – Turska. Srbija je do sada izlazila na kraj sa Italijom, neka tako bude i ovog puta.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.