Srbija umesto Rusije na Svetskom prvenstvu

Izvor: B92, 18.Maj.2022, 17:55

Srbija umesto Rusije na Svetskom prvenstvu

Nakon što je FIBA donela zvaničnu odluku o izbacivanju ruskih i beloruskih reprezentacija iz svih takmičenja, druge selekcije popunjavaju njihova mesta.

Glavna vest dana bila je da će muška reprezentacija Crne Gore nastupiti na Evropskom prvenstvu u septembru, a i Srbija će, usled cele situacije, dobiti mesto umesto Rusije.

U pitanju su srpske košarkašice do 17 godina koje će zameniti vršnjakinje iz Rusije na Svetskom prvenstvu.

Ovo takmičenje održaće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u Mađarskoj od 9. do 17. jula, a Srbija je dobila mesto jer je jedina preostala drugoplasirana selekcija iz grupne faze koja nije prošla na SP.

Interesantno je da Srbija nije prošla dalje jer je bila u grupi sa Mađarskom koja je, kao domaćin, morala da se nađe na šampionatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.