Izvor: MozzartSport.com, 27.Okt.2021, 15:58

Srbija ubacila Hrvate u bubanj: Orlići u elitnoj grupi, Izrael sve bliži

Orlići prošli kvalifikacionu grupu i nastavljaju put ka Prvenstvu Evrope

Veliki korak ka Prvenstvu Evrope. Kadeti Srbije osigurali su plasman među 32 najbolje selekcije Starog kontinenta i naredne godine će se takmičiti za plasman na završni turnir (16 selekcija).  U presudnoj utakmici kvalifikacione Grupe 10, izabranici Radovana Krivokapića su savladali Hrvatsku (1:0) i tako obezbedili prolaz u elitnu grupu. U martu će nastaviti eliminacione borbe, u nadi da će >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se probiti do Izraela.

Na terenu stadiona  u Staroj Pazovi, Orlići su savladali Hrvatsku i kao drugoplasirani se pridružili Bugarskoj, pošto su naše istočne komšije maksimalnim učinkom i bez primljenog gola završili kao pobednici grupe.

Gol odluke za Srbiju postigao je Mateja Bubanj sredinom drugog poluvremena. Veliki deo posla u 63. minutu odradio je Mirko Nikolašević, napravio pravi-dar mar u odbrani Kockastih, njegov šut odbranio je golman Dorijan Klarin, ali je na odbitak najbolje reagovao član Crvene zvezde i omogućio nam mirniju završnicu meča.

Podsetimo, Krivokapićevoj ekipi i bod je bio dovoljan za prolaz, tako da se već tad, posle hica Mateje Bubnja moglo pretpostaviti u kom pravcu teče ovaj suret.

Ruku na srce, ništa tokom prvog dela nije nagovšetavalo povoljan epilog za našu selekciju. Tim Tomislava Rukavine bio je uočljivo bolji, Luka Vrbančić je pogodio stativu, Matija Ruškovački primorao našeg štopera Alekseja Vukičevića da intervniše na gol-crti... Imali su Hrvati inicijativu, još neke šanse, čak osam puta pucali ka golu, ali nisu uspeli da nas savladaju.

Slika se promenila u nastavku. Sve što je Hrvatska bila u prvih, Srbija je u drugih 45 minuta dominirala, stvorila dosta povoljnih situacija, Jovan Milošević fino pucao sa ivice kaznenog prostora, Jovan Šljivić takođe zapretio, ali sve je došlo na svoje posle tog pogotka Bubnja.

Sad se čeka mart. Pre toga žreb. Imaju Orlići razlog za optimizam.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.