Rumunija odolela naletima Srbije, Tadić promašio penal

Izvor: RTS, 14.Okt.2018, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunija odolela naletima Srbije, Tadić promašio penal

Rumunija – Srbija 0:0. Selekcije Srbije i Rumunije odigrale su bez golova u Bukureštu u meču četvrtog kola Grupe 4, C lige nacija. U poslednja dva kola, 17. i 20. novembra, Srbija dočekuje Crnu Goru i Litvaniju.
Srbija je napadala stvarala šanse, ali bez realizacije. Najveću priliku propustio je Tadić u finišu prvog poluvremena kada je promašio penal. Golman Rumuna Tatarušanu zaključao je svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mrežu i uspeo da sačuva gol pred brojnim naletima naše selekcije naročito u drugom poluvremenu, koje je naša selekcija igrala sa igračem više.

Pravi takmičarski meč odigrale su dve selekcije. Srbija je imala više od igre, konstantno je odbrana protivnika bila pod pritiskom. Rumuni su pretili uglavnom iz kontranapada, ali nisu uspeli da stvore izgledniju šansu.
Mitrović nije imao svoj dan. U nekoliko navrata bio je u stopostotnoj šansi, ali nije uspeo da savlada odličnog golmana Rumunije. U finišu prvog poluvremena posle starta nad Gaćinovićem u kaznenom prostoru, Tataš je dobio direktan crveni karton, a neprecizan sa bele tačke bio je Tadić.

Drugo poluvreme donelo je igru pred jednim golom, naša selekcija je napadala, ređale su se šanse pred golom Rumuna, ali je golman Tatarušanu uspeo da zaustavi sve pokušaje naše selekcije.
Na kraju Rumuni su uspeli da sačuvaju svoj gol sa igračem manje.
Srbija posle ovog meča ima osam bodova, a Rumunija šest. U drugom meču ove grupe kasnije igraju Litvanija i Crna Gora. Crnogorci, pre tog duela, imaju četiri boda dok Litvanci poslednji bez bodova.
U poslednja dva kola, 17. i 20. novembra, Srbija dočekuje Crnu Goru i Litvaniju.
Tok meča:
16.55 - Kraj meča. Rumunija - Srbija 0:0.
16.37 - Izmena. Rodića menja Miletić.
16.35 - Nastavlja se opsada gola rumunije. Centaršut Tadića sa desne strane, Mitrović je naviši u skoku, šutira ali golman krajnjim naporom šalje loptu u korner.
16.28 - Velika šansa za Mitrovića. Njgov šut iz kaznenog prostora golman Tatarušanu je uspeo da zaustavi.
16.24 - Izmena. Umesto Gaćinovića na terenu je Milinković-Savić.
16.16 - Još jedna lepa akcija naše selekcije, na kraju lopta dolazi do Radonjića, čiji šut odbranbeni igrač uspeva da izblokira. 
16.10 - Centaršut Tadića sa desne strane, Mitrović je najviši u skoku, ali njegov udarac avršava kraj desne stative.
16.06 - Počelo je drugo poluvreme.
15.50 - Poluvreme. Rumunija - Srbija 0:0.
15. 47 - Tadić je neprecizan, šutira loptu iznad desne stavive.

15.44 - Penal za Srbiju. Tamaš je u kaznenom prostoru umesto lopte u glavu šutnuo Gaćinovića. Sudija bez razmišljanja pokazuje na penal i crveni karton Rumunu.
15.39 - Fantastična akcija naše selekcije. Radoinjić je odlično prošao po levoj strani, uputio je loptu ka Gaćinoviću, koji je bio sam ispred golmana Rumunije, ali je nije dobro zahvatio pa je propala i ova prilika.
15.35 - Nova šansa za protivnika Draguš je odlično ušao u šesnaesterac šutira, ali je njegov šut izblokiran i lopta je završila u korneru.
20.30 - Na suprotoj strani Mitrović je bio ušansi nakon centaršuta, ali je u skoku napravio faul pa je propala i ova prilika.
20.28 - Slobodan udarac za Rumuniju sa oko 30 metara. Neugodan udarac Marina u donji desni ugao, Rajković krajnjim naporom odbija loptu u korner.
15.25 - Zapretili su i Rumuni. Stančiju je šutirao sa oko 25 metara, Rajković je dobro postavljen i bez većih problema hvata loptu.
20.20 - Prva prilika na meču. Mitrović koristi grešku odbrane protivnika, uleteo je u kazneni prstor, ali je njegov šut završio kraj desne stative.
15.15 - Srbija ima inicijativu od samog početka susreta, Rumuni vrebaju svoju šansu iz kontranapada. Za sada bez izglednijih prilika pred oba gola. 
15.03 - Posle dva minuta meč je nastavljen.
15.01 - Zbog bakljade rumunskih navijača susret je na trenutak prekinut.
15.00 - Počeo je meč u Bukureštu.
14.35 - Stadion u Bukureštu, sve je spremno za početak meča.

14.30 - Poznati su sastavi timova:
Rumunija: Tatarušanu, Manea, Tamaš, Sapunaru, Toška, Baluca, Marin, Draguš, Stančiju, Maksim, Tukudean.
Srbija: Rajković, Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić, Maksimović, Lukić, Gaćinović, Tadić, Radonjić, Mitrović.
14.25 - Svlačionica Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Bukureštu Radonjić umesto Živkovića, drugačije i na golu (UŽIVO, 15 č)

Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2018

Naš selektor Krstajić se opredelio za dve promene u timu za meč s Rumunijom u Ligi nacija u odnosu na susret u Podgorici...Rumunija: Tatarušanu, Manea, Tamaš, Sapunaru, Toska, Baluca, Marin, Maksim, Stančiju, Draguš, Cukudean. Selektor: Kontra...Srbija: Rajković, Rukavina, Milenković, Veljković,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Srbiji igrač više i penal malo za pobedu u Rumuniji

Izvor: N1 televizija, 14.Okt.2018

Fudbalska reprezentacija Srbije igrala je bez golova protiv Rumunije u Bukureštu u 4. kolu Lige C Grupe 4 Lige nacija...Uskoro opširnije....Tok meča: ..10. minut - U prvih deset minuta meča nije viđena nijedna prilika, dok su Orlovi više kontrolisali loptu i dešavanja na terenu. Rumunija je imala...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.