Košarkaši Srbije na Svetskom prvenstvu!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2019, 05:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Srbije na Svetskom prvenstvu!

Košarkaška reprezentacija Srbije obezbedila je učešće na prvenstvu sveta, koje će u septembru biti održano u Kini, pošto je večeras u Beogradu u odlučujućoj utakmici pobedila Izrael sa 97:76 (26:18, 23:15, 18:17, 30:26) i zauzela treće mesto u grupi.

Utakmicu koja je za obe selekcije predstavljala finale kvalifikacija izabranici Aleksandra Đorđevića su odigrali na visokom nivou, bez padova, i od početka do kraja su kontrolisali i igru i rezultat.

Srećna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je okolnost što su za ovu utakmicu Olimpijakos i Bajern dozvolili Nikolu Milutinovu Vladimiru Lučiću da se pridruže reprezentaciji. Đorđević je tako dobio mogućnost da češće rotira igrače, a da pritom ne umanjuje kvalitet, i rezultat nije izostao.

Miloš Teodosić je sve vreme sigurno držao sve konce igre, a još jednu fantastičnu partiju prikazao je Dragan Milosavljević, koji je u prvom poluvremenu vukao tim u napadu, a sve vreme je bio izvanredan u odbrani.

U drugom poluvremenu razigrao se Lučić, koji je od Milosavljevića preuzeo vodeću ulogu u napadu, a Miroslav Raduljica i Milutinov su potpuno kontrolisali reket. Izraelci su iz reketa postigli 24 poena, a reprezentacija Srbije 40, a imali smo i osam skokova više.

Zbog nemoći da se suprotstave našem timu u reketu Izraelci su sve karte bacili na šut za tri poena, ali im to nije donelo ništa. Van linije 6,75 metara šutnuli su 29 puta, jednom manje nego za dva poena, i pogodili 12 puta. Košarkaši Srbije su imali jednu trojku manje, ali i šest pokušaja manje.

U poslednjim minutima susreta Đorđević je dao šansu rezervistima da zaigraju pred punom halom "Aleksandar Nikolić"i u listu strelaca nije uspeo da se upiše jedino Đorđe Gagić.

Žreb za prvenstvo sveta, na kome će reprezentacija Srbije braniti srebrnu medalju sa prethodnog šampionata u Španiji, biće održan 16. marta u Šenženu.

Srbija: Teodosić 11, Simonović 5, Jelovac 8, Tepić 2, Lučić 22, Milosavljević 20, Raduljica 5, Birčević 9, Milutinov 10, Đoković 3, Avramović 2, Gagić.

Izrael: Avdija 10, Gut, Pnini 3, Timor 3, Menko 3, Koen 16, Segev, Zalmanson 10, Klajn 12, Ginat, Zusman 9, Ziv 10. (Kraj) is 18:33

Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.