Izvor: MozzartSport.com, 29.Jul.2021, 15:18

Srbija juriša na zlato i u miks dublu! Nina i Novak se igrali sa Nemcima

Protivnici u borbi za finale Karacev i Vesnina - 6:1, 6:2

Sada više nema nikakve dileme! Srbija napada zlatnu medalju i u mešovitom teniskom dublu. Novak Đoković i Nina Stojanović na prilično siguran i dominantan način stigli su do plasmana u polufinale Olimpijskih igara, pošto su u četvrtfinalu bili ubedljivi protiv nemačkog para Laura Zigmund - Kevin Kravijec - 6:1, 6:2.

Protivnik srpskom miksu za plasman u polufinale >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << biće Rusi Elena Vesnina i Aslan Karacev. Ukoliko budu igrali na ovakav način Srbi će imati velike šanse za plasman u finale, čime bi obezbedili makar srebrno odličje, dok će finale biti pravi spektakl. U drugom polufinalu sastaju se ruski par Pavljučenkova - Andrej Rubljov i Australijanci Ešli Barti i Džon Pirs.

Fantastično ukomponovani Novak i Nina izuzetno su se kombinovali na terenu. Đoković kao lider je bukvalno kontrolisao svaki pedalj terena, sjajno servirao i slao nezaustavljive voleje u protvnički deo terena, dok je Stojanovićeva blistavim paralelama uništavala samopouzdanje protivničkog para. Nina ne samo da je u pojedinim trenucima bila odlična Novakova podrška, već se slobodno može reći i da je obeležila meč svojim potezima. Kada je bilo potrebno izuzetno je servirala, ali i perfektno odgovarala na protivničke, pa čak i na one razorne od strane Kevina Kravijeca.

Oba para su na startu prvog seta napravila po jedan brejk, pa je delovalo da ćemo gledati prilično neizvestan okršaj, ali od toga nije bilo ništa. Novak i Nina su ekspresno podigli nivo servisa, a sa druge strane sjano riternirali protivnika i učinili da u prvom setu ne osvoji nijedan poen na svoj servis.

Sa takvim psihološkim stanjem delovalo je da Nemci nemaju šanse da se oporave, mada su zaigrali na sve ili ništa u drugom setu i delovali znatno bolje. Čitav prvi set je trajao 33 minuta, a bitka u prva tri gema drugog čak 19 minuta. Tada su Srbi izvojevali brejk i stigli do kapitalne prednosti. Novak je to odmah potvrdio, pa se došlo do velikih 3:1. Nina je donela ključni poen na svoj servis pri rezultatu 3:2, a onda je srpski par napravi brejk i rešio čitav posao na meču.

Novak Đoković i Nina Stojanović polufinalni meč igraju sutra, njihov meč je četvrti po redu, što znači da bismo mogli da ih očekujemo u sličnom termunu kao danas.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.