Mitrović: Nastavićemo da kidamo za ovaj dres

Izvor: B92, 03.Dec.2022, 00:08

Mitrović: Nastavićemo da "kidamo" za ovaj dres

Aleksandar Mitrović, fudbaler Srbije, analizirao je poraz od Švajcarske i ispadanje sa Mundijala.

Fudbaleri Srbije su rezultatom 3:2 poraženi od Švajcarske i samim tim eliminisani sa Svetskog prvenstva.

Strelac prvog pogotka, Aleksandar Mitrović, govorio je o tom porazu.

Težak poraz, nismo mogli da damo više golova nego što smo primili:

"Težaka poraz, težak dan, noć i za nas i za sve ljude u Srbiji, stvarno ne znam šta bih rekao. Previše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je i emocija i svega i dali smo sve od sebe, zaista i ja i ceo tim i ostavili smo sve na terenu i to nije bilo dovoljno i ništa, idemo dalje, idemo kući i idemo na kvalifikacije i u nove obaveze jer će nam trebati vremena da sve ovo zabopravimo. Dali smo sve od sebe. Jedan od najtežih poraza u karijeri. Ne znam šta bih pametno rekao sada, tu su i emocije i nervoza i razočarenja i osećam se prazno...", rekao je Aleksandar Mitrović.

O detaljima primljenih golova rekao je:

"Ne znam stvarno, moram da pogledam film da bih znao šta i kako. Bez neke opasnosti smo primili gol u 45. minutu tamo, kao deca... To je sve za dublju analizu i sigurno iz glave ne bih izvlačio neke zaključke da li smo bili dobri danas ili ne", smatra napadač Srbije.

O ekipi i atmosferi je rekao:

"Ova ekipa igra dugo zajedno, duži period smo sa selektorom. Kako utakmice idu, to izgleda sve bolje. Možemo svaku i da izgubimo i dobijemo. To je naš stil. Mislim da su ove tri utakmice dokaz koliko je teško stići dovde. Svaka greška je bila kažnjavana. Moramo da poboljšamo te sitnice, taktičke stvari. Nemamo za čim da žalimo. Mislim da ova ekipa, selektor i svi oko reprezentacije. Mislim da nikada nije bila pozitivnija atmosfera. Ispred ekipe bih se zahvalio na podršci. Sigurno da ova ekipa neće odustati i da ćemo nastaviti da "kidamo" za ovaj dres. Pustićemo ovo da se slegne i idemo u nove pobede."

Kakvo je stanje bilo u svlačionici?

"Ne znam šta bih rekao. Puno emocija. U svlačionici je bio muk. Težak poraz, težak trenutak za sve nas. Ne znam šta bih rekao. Stvarno smo prazni. Dali smo sve od sebe, svoj maksimum. Očigledno to nije bilo dovoljno. Razočarani smo. Znamo kakvu smo podršku imali i nismo očekivali ovo. Šta je tu je. Kada je bilo lepo, pljuštale su pohvale. Sada će biti kritike, moramo to stoički da podnesemo. Psihički će sigurno trebati vremena da se sve slegne, za analizu. U ovom trenutku je to bio naš maksimu. nije bilo dovoljno. Da li smo mogli bolje u nekim detaljima... Švajcarska je danas bila bolja i zaslužila je prolaz. Mi da stresemo prašinu sa sebe i krenemo u nove pobede"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.