Izvor: MozzartSport.com, 09.Dec.2021, 11:01

Srbija VS Crna Gora: Nek proradi balkanski inat, ključ – zaustavljanje Jovanke Radičević

Rukometašice naše zemlje igraju protiv komšinica koje su u drugu fazu prošle bez prenetih bodova

U drugoj rundi Svetskog prvenstva bilo je mesta za 24 najbolja tima, a prostalih osam selekcija nastavlja da se bori u utešnom Prezident kupu. Naša reprezentacija je uspešno prebrodila prvo skraćivanje spiska, pa danas startuje u bitnijoj fazi takmičenja (18 časova, Granoljers). Protivnik je veoma poznat, odigrali su mnogo međusobnih duela - izgradili s godinama veliko rivalstvo. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << U pitanju je nacionalni tim Crne Gore, koji je pre dve godine na SP slavio u međusobnoj borbi za peto mesto 28:26.

18.00: (2,55) Crna Gora (8,00) Srbija (1,70)

Komšinice su u drugu rundu stigle bez bodova, jer su u prvoj grupi savladale samo Angolu (30:20), a izgubile od Slovenije (18:28) i Francuske (19:24). Izabranice Uroša Bregara su bile uspešnije – ponele su u koferima dva boda, jer su ostvarile trijumfe protiv Poljske (25:21) i Kameruna (43:18), a poražene u duelu sa Rusijom (32:22). Jasno je da su večeras na talonu veoma važni bodovi...

Očekuje nas jedan težak meč, moramo da se pripremimo za njihovu igru - sa dva pivota ili sa dva brza srednja beka“, rekao je selektor Srbije Uroš Bregar. „Uz njihovu agresivnu odbranu očekujem jednu baš tešku utakmicu. I Crna Gora kao i mi imaju promene u timu, podmladili su ekipu. Znamo šta znači Crna Gora, znamo šta znači Srbija. Očekujem jedan dobar meč i da će igra u odbrani i Crne Gore i Srbije biti ključna za pobedu. Bitan je naš protok lopte, kako ćemo iz duela dati loptu dalje“.

Slovenac je jednu igračicu posebno izdvojio.

Najveća opasnost je sigurno Jovanka Radičević, jedna od najboljih desnih krila na svetu, najbolji realizator. Moramo da obratimo veliku pažnju na nju, da zaustavimo njene kontranapade i da sprečimo pasove koji su joj namenjeni kako se ne bi razigrala. Idemo utakmicu po utakmicu i najbitnije je da posle poraza koji se dogodio protiv Rusije da ohladimo glave, da se psihološki podignemo i da uđemo dobro u ovaj duel“, zaključio je Bregar.

15.30: (1,15) Rusija (12,0) Slovenija (6,75)

Naša reprezentativka Ivana Mitrović igra za podgoričku Budućnost, pa bi mogla da bude od pomoći selektoru u spremanju taktike protiv klupskog trenera – Bojane Popović, koja sedi na klupi Crne Gore.

Znam da ih karakteriše gruba, agresivna odbrana, ali ekipa je izmenjena, ima tu mnogo novih igračica, perspektivnih igračica“, kaže Ivana Mitrović. „Sa druge strane, snagu ekipe ne treba potceniti. Upoznata sam sa njihovim sistemom rada i sa filozofijom i u Budućnosti i u reprezentaciji Crne Gore. Mislim da imamo šansu, bez potcenjivanja njihove ekipe. Kao što su oni, tako smo i mi mlad tim i tek sad smo se skupili. Mislim da će presuditi volja i želja i koliko mi budemo zagrizle i imale želju za pobedom. Mnoge od tih devojaka znam, igram sa njima, znam da će se boriti, pogotovo protiv nas jer postoji taj rivalitet i želja za nadmetanjem. Važno je da mi igramo našu igru, bez puno filozofije, da se igramo rukometa“.

20.30: (1,02) Francuska (23,0) Poljska (19,0)

Pričala je Ivana Mitrović i o prethodnom meču koji su Srpkinje izgubile od Rusije.

Ne mogu da kažem da nismo želele dobar rezultat jer se to videlo, ali u nekim prelomnim trenucima kad je trebalo da imamo najviše snage i energije to se nije desilo. Ostaje žal, sad je kasno, samo se nadam da ćemo naučiti sve iz ove utakmice i u svoje ime govorim da se nadam da ću bolje iskoristiti svoju priliku. Smatram da moja igra nije bila na dobrom nivou i igra celog tima nije bila onakva kakvu smo očekivali. Imale smo veče da žalimo, a po stizanju u Granoljers sav fokus je na utakmici sa Crnom Gorom, jer mi smo svi Balkanci i postoji neki inat i želja za nadmetanjem među nama i probaćemo da mi budemo ti koji će prelomiti utakmicu u svoju korist i da ćemo naučiti nešto iz ovog poraza. Obično kad se tako izgubi, sledeća utakmica bude baš dobra i volela bih da tako bude i u ovom slučaju“, podvukla je Ivana Mitrović.

O Crnoj gori je imala šta da kaže i reprezentativka Ana Kojić.

"Ispratile smo sve rezultate, jer se ukrštamo sa njima. Grupa nije ni malo laka... Crna Gora je izgubila tu prvu utakmicu protiv Slovenije, ali odigrala je dobro mečeve protiv Francuske i protiv Angole. Angola nije lak protivnik, što je pokazala utakmica sa Slovenijom jer su odigrali nerešeno. Selekcija Crne Gore je podmlađena, predvođene su Jovankom Radičević, kao najiskusnijom, od koje po mom mišljenju preti najveća opasnost. Imaju veoma dobru igru sa pivotmenom. Mi ćemo ući u meč fokusirano i dati sve od sebe da uzmemo dva boda. Moramo da vratimo samopouzdanje i veru i da pokažemo da zaista ova ekipa ima potencijal, predvođena sa nekoliko iskusnijih igračica koje nam sad pomažu u tome. Verujem da ćemo protiv Crne Gore vratiti samopouzdanje i pokazati lepu igru koju imamo“, istakla je Ana Kojić.

18.00: (1,85) Norveška (hendikep -35,5) Portoriko (1,85)

U taboru Crne Gore podjednako veruju u pozitivan rezultat u ovom derbiju.

Verujem da ćemo biti spremne za Srbiju. Znam neke njihove igračice, neke ne poznajem, ali sigurno je da se radi o mladoj ekipi koja je željna dokazivanja i očekujemo zanimljivu utakmicu“, rekla je igračica Crne Gore Itana Grbić. „Mislim da ponovo sve zavisi od nas, najveći adut je naša odbrana, što je pokazala i utakmica protiv Francuske. Tu treba da smo prave i sa pravom energijom, a strpljive u napadu, što će verujem doneti željeni rezultat“.

Pored Srbije i Crne Gore, u ovoj grupi se nalaze još i reprezentacije Francuske (četiri boda), Rusije (četiri boda), Slovenije (dva boda) i Poljske (bez bodova).

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE, DRUGA FAZA - 1. KOLO

Četvrtak

GRUPA 1

15.30: (1,15) Rusija (12,0) Slovenija (6,75)

18.00: (2,55) Crna Gora (8,00) Srbija (1,70)

20.30: (1,02) Francuska (23,0) Poljska (19,0)

GRUPA 2

15.30: (1,02) Holandija /(23,0) Rumunija (19,0)

18.00: (1,85) Norveška (hendikep -35,5) Portoriko (1,85)

20.30: (1,85) Kazahstan (hendikep +27,5) Švedska (1,85)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.