Izvor: MozzartSport.com, 27.Okt.2021, 21:31

Srbi dominiraju Belorusijom: Šahtjor odbranio titulu tri kola pre kraja

Srpska kolonija iz Soligorska pobedom nad Gomelom (3:2) stekla nedostižnu prednost

Srpska kolonija u Soligorsku nastavila je dominaciju u šampionatu Belorusije i pobedom protiv Gomela (3:2) očuvala 10 poena prednosti u odnosu na BATE čime je tri kola pre kraja odbranila tron.

Tim čije boje brane Aleksa Pejić, Đorđe Ivanović, Nikola Antić i Miloš Šatara uspeo je da, uz utakmicu zaostatka, kruniše sjajnu sezonu i već u oktobru stigne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << do šampionskih lovorika, a tačku je stavio posle preokreta na gostovanju Gomelu.

Iako je domaćin poveo već u 2. minutu preko Soloveja, Šahtjor Soligorsk je u nastavku uspeo da režira preokret pogocima Filipenka i Skaviša, a vrhunac uzbuđenja doneo je pogodak Pobudija u 79. minutu za 2:2.

Konačno, pobedu i veliko slavlje gostiju režirao je Nikola Antić. Srpski bek i jedini od četvorice naših igrača koji je bio deo šampionskog tima i prethodne sezone, uputio je udarac iz kornera, a loptu je u sopstvenu mrežu preusmerio Čikida.

Šestom pobedom u nizu Šahtor je stigao do 69 bodova i nedostižne prednosti kojom je ujedno i overio treću titulu u klupskoj istoriji. Podsetimo, Rudari su do prve državne krune stigli 2005. godine, a u 2020. su ponovili veliki uspeh.

🏆 «ШАХТЕР» — ЧЕМПИОН БЕЛАРУСИ СЕЗОНА 2021! pic.twitter.com/ctJYZFfor7

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.