Spuštanje zavese na Superligu: Bitka za opstanak

Izvor: Mondo, 17.Maj.2019, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spuštanje zavese na Superligu: Bitka za opstanak

Sve je već rešeno u plej-ofu, dok se na dnu tabele četiri tima bore za opstanak.

Sezona je počela još 21. jula i vreme je da se svira "kraj".

Utakmicama poslednjeg 37. kola, koje se kompletno igra u nedelju od 19 časova, završava se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije.

Od ranije znamo da je Crvena zvezda šampion u sezoni 2018/19, jasno je da će u kvalifikacije za Ligu Evrope ići Radnički, Partizan i Čukarički, dok jedino nepoznato >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ostaje ko će se preseliti u niži rang takmičenja.

U poslednjem kolu sastaju se međusobno četiri najugroženija tima - Bačka (18) i Dinamo (20), odnosno Rad (22) i Zemun (20).

U daleko najboljoj situaciji su "građevinari" koji su izašli iz opasne zone, dok je najugroženija OFK Bačka koja će na svom stadionu dočekati Vranjance. S obzirom na to da je domaći teren uvek bio jak vetar u leđa Bačkopalančanima, dok se Dinamo muči u gostima, očekuje nas velika bitka za ostanak u eliti.

Podsećamo, u slučaju istog broja bodova prednost će imati bolje plasirani iz preliminarne faze Superlige, odnosno do podele bodova.

Samo jedan od ova četiri tima će direktno izboriti opstanak, dok će se tim koji na kraju zauzme 14. poziciju igrati protiv pobednika baraža u Prvoj ligi Srbije.

Promociju su već obezbedili TSC i Javor, dok u baražu igraju Inđija i Radnički.

Kada je u pitanju plej-of, fudbaleri Crvene zvezde će na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Napredak i tada će sa svojim navijačima proslaviti osvajanje nove titule šampiona, a sama dodela pehara zakazana je sat vremena ranije.

Partizan i Čukarički će u poslednjem kolu odlučiti ko će od te dve ekipe završiti na poziciji broj tri, ali će taj meč biti odigran pred praznim tribinama.

To će ujedno biti i poslednja utakmica Saše Ilića u karijeri u domaćem prvenstvu.

PAROVI 37. KOLA SUPERLIGE PLEJ-OF

nedelja - sve utakmice počinju u 19 časova

Čukarički - Vojvodina

Crvena zvezda - Napredak (Arena Sport 1)

Partizan - Proleter (Arena Sport 3)

Radnički Niš - Mladost

TABELA: Zvezda 57, Radnički 47, Partizan 39, Čukarički 38, Mladost 33, Napredak 28, Proleter 22, Vojvodina 21.

PAROVI 37. KOLA SUPERLIGE PLEJ-AUT

nedelja - sve utakmice počinju u 19 časova

Bačka - Dinamo

Rad - Zemun

Radnik - Mačva

Spartak - Voždovac

TABELA: Radnik 25, Voždovac 25, Mačva 25, Spartak 24, Rad 22, Dinamo 20, Zemun 20, Bačka 18.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.