Izvor: MozzartSport.com, 17.Apr.2021, 09:17

Sportski direktor Rome krenuo po Vlahovića, pominje se 40.000.000 evra

Prvi korak ka realizaciji transfera napravljen

Odlazak Dušana Vlahovića na leto deluje kao sve izvesniji, a na kraju dana jedino je pitanje koliko će novca dobiti Fjorentina za transfer drugog najefikasnijeg igrača Evrope rođenog u ovom milenijumu.

Bogati vlasnik Viole Roko Komiso odavno ne može da pronađe nikakav dogovor s Vlahovićevim agentima oko novog ugovora i visine primanja za strelca 15 ligaških golova, a dok Milan još razmišlja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da li i kada da krene u ofanzivu na potencijalnog naslednika Zlatana Ibrahimovića, Roma je već napravila prvi korak. Naime, sportski direktor Tijago Pinto obavio je pre nekoliko dana s Vlahovićevim agentima kako bi dobio informacije o njegovoj dostupnosti na tržištu, a na Olimpiku su odmah dobili prve konkretne informacije.

18.00: (2,65) Sasuolo (3,25) Fjorentina (2,70)

Iako se poslednjih dana pisalo da Fjorentina želi između 50.000.000 i 60.000.000 evra, sada se pominje suma od 40.000.000 evra kao dovoljna za aktiviranje transfera. Naravno, uz to bi Roma morala da se isprsi za adekvatne bonuse, možda čak i procenat od naredne prodaje, pošto je Vlahovićev talenat ispraćen na svim stranama evropskog kontinenta i važi za najtalentovanijeg mladog napadača današnjice uz Erlinga Halanda. Što se plate tiče, agenti srpskog golgetera sada traže oko 2.500.000 evra, plus bonuse. Samo osnovna plata bila bi triput veća od onoga što Vlahović sada dobija u Fjorentini, mada svakako zaslužuje mnogo više od tih 800.000 evra godišnje.

Italijanski mediji navode da je Fjorentina nešto ranije već odbila 25.000.000 evra od Lajpciga, posle čega su i počele da se pojavljuju vesti o traženoj ceni koja je bar duplo veća. Realnost je nešto drugačija, odnosno na Artemio Frankiju bi izgleda možda bili zadovoljni i s nešto manje novca. Posao s Romom je daleko od realizacije, ali uprava Vučice očigledno namerava da polako skraćuje listu želja kako bi u dogledno vreme pronašla zamenu Edinu Džeku koji je u jeseni fudbalske karijere.

Nedavno se pisalo da Roko Komiso stiže u Italiju kako bi pokušao da spreči Vlahovićevu prodaju potpisivanjem novog, poboljšanog ugovra i to navodno sličnu onoj koju traže agenti nekadašnjeg bisera Partizana, ali su u ovom trenutku izgleda sve karte otvorene.

U Italiji su već počeli da se bave i alternativama za Dušana Vlahovića u Fjorentini. U slučaju da srpski napadač ode, Viola će navodno sve karte da baci na kupovinu kapitena Torina Andreu Belotija. Situacija bi za Violu bila povoljna pošto Galo ima ugovor s Torinom do juna 2022. godine, a još nije postigao dogovor oko novog ugovora, iako pregovori traju mesecima.

Podsetimo, Fjorentina će od leta svakako imati novog trenera i Bepe Jakini je tu samo privremeno jer će ga na klupi zameniti Đenaro Gatuzo. Popularni Rino je izvesno novi šef struke toskanskog kluba, a trebalo bi da dobije ugovor na dve, plus jednu godinu i platu od 2.000.000 evra, što je za 500.000 više od onoga što sada dobija u Napoliju.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.