Izvor: MozzartSport.com, 10.Feb.2021, 01:25

Sporting ima šampionsko odelo, iz ambisa do pobede u osam poslednjih minuta

Čuda pravi Ruben Amorim

Ako je sumnje i bilo, posle večerašnje pobede ih više nema. Sporting zaista ima šampionsko odelo!

Lavovi iz Lisabona poslednjih godina važe za tužnu družinu, koja i kada joj ide sve dobro, samo se čeka kada će se negde strmoglaviti. I uglavnom se to i dešavalo. Međutim, uprava kluba je napravila čudesan posao kada je za rekordan novac kupila trenera. Ruben Amorim pravi fantastičan posao sa zeleno-belima, koji grabe iz kola >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u kolo ka tituli.

Ostao je Sporting jedini neporaženi tim u ligi i posle 18. kola. A, bio je na ivici poraza u gostima kod Žil Visentea. Sama ta činjenica da je gubio do pred kraj meča, a onda uspeo da napravi veleobrt (2:1) dosta govori o tome da Lavovi zaista imaju i igru i tim da stignu do šampionske krune. Pogotovo što Porto, a naročito Benfika, ne igraju ni izbliza dobro.

Bio je Sporting na ivici. Žil Visente je vodio od 36. minuta kada je Fuđimoto postigao gol. U drugom poluvremenu je viđena prava opsada gola domaćina.

Živ Visente je imao četiri uzastopna poraza do vikenda, a onda je kao gost savladao Boavistu. I večeras mu je ozbiljno porastao apetit kada je poveo protiv lidera. Dao je sve od sebe da se odbrani u nastavku i odolevao je totalnoj opsadi, baražnoj paljbi Sportinga sve do poslednjih deset minuta utakmice.

Pljuštala je kiša, pljuštale su i šanse Lavova. Promašivao je Tijago Tomaš, tražili su gosti i penal sredinom drugog poluvremena, ali ga nisu dobili. I kada se činilo da Sporting klizi ka prvom porazu u sezoni, na scenu je stupio Sebastijan Koates.

Štoper je postigao dva gola i doneo pobedu timu iz Lisabona! Najpre se posle jedne duge akcije snašao majstorski u šesnaestercu i uhvatio volej spoljnim delom stopala za 1:1. A, u prvom minutu sudijske nadoknade glavom je s peterca postigao gol, uz obilatu pomoć domaćeg golmana, kojem je jedna nejaka lopta prošla kroz noge do mreže.

Lavovi su se izvukli. Iščupali su ceo plen. Miris titule se oseća na zeleno-beloj strani Lisabona. Uz oprez. Uz večiti oprez kada je Sporting u pitanju...

PRIMEIRA – 18. KOLO

Nedelja

Braga - Porto 2:2 (0:1)

/Franseržo 87, Gaitan 90+4 - Oliveira 36pen, Taremi 54/

Ponedeljak

Farense - Moreirense 1:2 (0:1)

/Pedro 90+3 - Jan 28, Martins 79pen/

Benfika - Famalikao 2:0 (2:0)

/Nunjez 3, Otamendi 7/

Maritimo - Santa Klara 1:2 (0:0)

/Žoel 61pen - Krisan 74, Karvaljo 78/

Belenenses - Gimarais 1:1 (1:1)

/Kasijer 30 - Estupinjan 38/

Utorak

Fereira – Portimonense 0:0

Rio Ave – Tondela 2:1 (0:1)

/Mane 59, Kamačo 64 – Muriljo 31/

Boavista – Nasional 0:1 (0:1)

/Santos ag 43/

Žil Visente – Sporting 1:2 (1:0)

/Fuđimoto 36 – Koates 83, 91/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.