Spektakl u Nišu: Srpski Makabi stiže na Čair!

Izvor: Mondo, 19.Jul.2018, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakl u Nišu: "Srpski" Makabi stiže na Čair!

Radnički je dobio zvučnog rivala u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Radnički je dočekao Evropu posle 35 godina, zagrejao i sebe i navijače dvomečom protiv Gzire i napravio uvod u veliki meč u Nišu.

U četvrtak, 2. avgusta, na Čairu će gostovati Makabi iz Tel Aviva!

Ekipa koju s klupe predvodi Vladimir Ivić i pred čijim golom stoji Predrag Rajković, eliminisala je Ferencvaroš u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i zakazala utakmice protiv srpskog predstavnika, koji će u prvoj utakmici gostovati u Izraelu narednog četvrtka, 26. jula.

Posle remija u Budimpešti (1:1), Makabi je u četvrtak pred svojim navijačima bio bolji od Ferencvaroša i trijumfom 1:0 "overio" kartu za dolazak u Niš, gde će ga bez dileme dočekati pune tribine.

Izraelci su u poslednje tri sezone bili redovni učesnici evropskih takmičenja.

Srpski stručnjak Slaviša Jokanović uveo ih je u takmičarskoj 2015/16 u Ligu šampiona (tada je i Rajković stigao u Tel Aviv), a u poslednje dve godine Makabi je bio akter grupne faze Lige Evrope, u koju je oba puta stizao iz 1. kola kvalifikacija.

Iskustvo je dakle definitivno na strani favorita, a nije potrebno naglašavati koliko će igrati Radničkog biti motivisani da se pokažu u najvećoj utakmici u Nišu u poslednjih nekoliko decenija.

Između mečeva protiv najtrofejnijeg izraelskog kluba, ekipa Nenada Lalatovića će u 2. kolu Superlige gostovati Crvenoj zvezdi.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.