Spektakl u NFL: Mahoms je pao, produžeci i preokret u Sijetlu VIDEO

Izvor: B92, 20.Sep.2021, 08:45

Spektakl u NFL: Mahoms je pao, produžeci i preokret u Sijetlu VIDEO

Na "M&T Bank" stadionu u Baltimoru odigran je veliki derbi 2. kola NFL u kom su domaći Rejvensi uspeli da savladaju vicešampione Kanzas Siti Čifse – 36:35.

Gosti su bili favoriti predvođeni Patrikom Mahomsom koji u septembru gotovo po pravilu briljira, ali je u nedelju uveče ipak savladan.

Gledali smo pravi revolveraški obračun njega i Lamara Džeksona, odbrane gotovo da nisu postojale sve do poslednjih minuta kada su Rejvensi istupili.

Jer, Kanzas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je vodio do poslednje četvrtine sa dva poseda razlike i imao pobedu u džepu, ali je tada Patrik Mahoms bacio presečen pas i pokrenuo lavinu na drugom delu terena.

Pomogao je Rejvensima, pa je četvrta deonica protekla u znaku fantastičnog Lamara Džeksona.

Istrčao je dva tačdauna, onako u svom stilu i poentirao, dok sa druge strane nije bilo odgovora.

U poslednjem napadu je trkač Edvards-Iler dozvolio da mu se izbije lopta i ispustio priliku da Harison Batker šutem za tri poena donese trijumf Čifsima.

Lamar Džekson je u poslednjem minutu dobio dozvolu trenera da napadne prvi daun na četvrtom pokušaju i osvojio ga, što je značilo i kraj meča.

Na "Lumen fildu" u Sijetlu je bilo veoma uzbudljivo i gledali smo produžetak u meču Sihoksa i Tajtansa koji je na kraju pripao Tenesiju.

Vodio je domaćin rezultatom 30:16 u poslednjoj četvrtini i do tog momenta delovalo je da Tenesi čini sve samo kako bi izgubio meč.

Dozvoljeni dugački pasovi Raselu Vilsonu, neiskorišćeni svoji napadi, izgubljene lopte... Ali, onda je zaigrao neverovatni Derik Henri.

Popularni kralj je vezao dva tačdauna, od kojih jedan preko skoro celog terena i, uz dobru odbranu Tajtansa, odveo je meč u produžetak.

Tamo su i jedni i drugi imali prilike, ali je presudio Henri koji je trčao neverovatno i doneo priliku kikeru Buloku da pogodi fild-gol za pobedu.

Aktuelni šampioni Tampa Bej Bakanirsi i Tom Brejdi poigrali su se sa Atlantom u pobedi rezultatom 48:25, iako su Falkonsi u jednom momentu imali 28:25.

Vatromet poena viđen je u Finiksu gde je Arizona u poslednjim sekundama promašajem kikera Minesote Džozefa preživela i slavila rezultatom 34:33.

Neizvesno je bilo i u meču Los Anđeles Čardžersa i Dalasa koji je rešen fild-golom u poslednjim sekundama Grega Zurlajna za trijumf Kaubojsa rezultatom 20:17,

NFL, drugi vikend:

Karolina – Nju Orleans 26:7

Čikago – Sinsinati 20:17

Klivlend – Hjuston 31:21

Indijanapolis – LA Rems 24:27

Džeksonvil – Denver 12:23

Majami – Bafalo 0:35

NY Džets – Nju Ingland 6:25

Filadelfija – San Francisko 11:17

Pitsburg – Las Vegas 17:26

Arizona – Minesota 34:33

Tampa Bej – Atlanta 48:25

LA Čardžers – Dalas 17:20

Sijetls – Tenesi 30:33 *

Baltimor – Kanzas Siti 36:35



Utorak:


02.15 Grin Bej – Detroit

Petak:

Vašington – NY Džajants 30:29

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.