Izvor: MozzartSport.com, 08.Nov.2020, 02:40

Spektakl na Morumbiju: Bravure Volpija i Tadeua sprečile goleadu, Igorova strela ipak bila neodbranjiva, Breno pravio gluposti (VIDEO)

Kakav meč Sao Paula i Gojasa

Neka se paze Flamengo i Internasional, Sao Paulo se zahuktao i nema nameru da se zaustavi! Čeka navijačka baza sa preko 16.000.000 pristalica da prvi put posle 2008. Sao Paulo prvi projuri kroz cilj brazilskog prvenstva, a kako je počeo, tim Fernanda Diniza mogao bi da bude najozbiljniji izazivač za novu titulu.

Spektakularan fudbal u kasnim večernjim satima priredili su na Morumbiju Sao Paulo i fenjeraš Gojas. Jeste konačni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rezultat bio 2:1 (1:1), ali su golmani dva kluba Tijago Volpi i Tadeu su bravuroznim odbranama sprečili da padnu bar još tri gola! Svakako ljubitelji južnoameričke egzotike i noćne ptice imali su šta da vide na Morumbiju i mogu da budu prezadovoljni. Da ne znate odnos snaga na tabeli ne biste verovatno nikada pretpostavili da je Gojas poslednjeplasirani tim brazilskog šampionata, jer igrom protiv favorizovanog rivala nije odavao takav utisak sve do ulaska u završnicu, kada je Sao Paulo ipak na snagu ugurao protivnika u šesnaesterac i naterao ga da se svim silama brani.

Koliko je Gojas bio u dobrom raspoloženju govori i to da su upravo gosti prvi stigli do vođstva. Nekadašnji centarfor Fenerbahčea Fernandao stigao je do prvenca u dresu Gojasa i to posle velike greške odbrane Sao Paula. Vinisijus je ostao dovoljno pribran da ne paniči u situaciji kada je najveći deo defanzivnog bedema ispao iz pozicije, pronašao je Fernandaa kome nije bilo teško da loptu samo plasira u donji ugao praznog gola.

Radost Gojasa ipak nije dugo trajala. Svega pet minuta, pošto je Sao Paulo dodao gas do daske i počeo da juriša ka golu dok nije poravnao rezultat. I to se dogodilo već u 24. minutu kada je strelac bio Brener, na asistenciju Huanfrana. Strašan centaršut s desnog boka i Brenerov trzaj glavom, Tadeu je reagovao instiktivno i umalo sprečio pogodak iz gotovo nemoguće situacije, ali je glavni arbitar meča posle konsultacija sa linijskim sudijom i VAR sistemom pokazao na centar.

Ništa manje atraktivan fudbal viđen je i u nastavku. Volpi i Tadeu bili su na velikim mukama, a njihovom zaslugom sprečena su bar po dva gola na obe strane, a Fernandao se propisno ispromašivao pošto mu je naslednik legendarnog Rožerija Senija “skinuo“ dve stopostotne šanse! Takvi propusti morali su da budu kažnjeni. I šamarčina je stigla preko Igora Gomesa u 79. minutu. Brener ga je pronašao, a ovaj raspalio strelu ispod nogu rezerviste Erona koji je bukvalno na teren ušao nekoliko sekundi ranije umesto povređenog Čika. Nije stigao ni da se zagreje, a lopta je protutnjala ispod njegovih nogu i pored nemoćnog Tadeua, mada onakav udarac ne bi mogli da zaustave ni mnogo bolji golmani od Gojasovog čuvara mreže.

Da poraz dobije na gorčini potrudio se Breno. Apsolutno je neshvatljivo šta je bilo u glavi veziste Gojasa koji je u roku od pet minuta skupio dva žuta kartona, a drugi je proizvod nimalo promišljenog starta otvorenim đonom na Volpiju usred kaznenog prostora, na isteku petog minuta nadoknade.

Ne samo što je ostavio saigrače na cedilu bar za narednu utakmicu, već je svojim glupostima samo dodatno produbio krizu u Gojasu koji posle 18 utakmica ima samo 12 bodova i sigurna zona je sve dalje...

BRAZIL 1 – 20. KOLO

Subota

Atletiko PR – Fortaleza 2:1 (0:1)

/Karlos 62, De Souza 90+1 – Bergson 18/

Sao Paulo – Gojas 2:1 (1:1)

/Brener 24, Gomes 79 – Fernandao 19/

Nedelja

Atletiko GO - Korintijans u toku

20.00: (1,47) Internasional (4,10) Koritiba (7,75)

20.00: (4,50) Vasko (3,45) Palmeiras (1,85)

22.15: (2,55) Atletiko MG (3,35) Flamengo (2,75)

22.15: (1,90) Baija (3,45) Botafogo (4,20)

22.15: (2,40) Bragantino (3,25) Santos (3,05)

Ponedeljak

00.30: (1,92) Seara (3,40) Sport Resife (4,20)

00.30: (2,70) Fluminense (3,00) Gremio (2,85)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.