Spektakl na Frankiju: Bleki dao jedan od 7 golova!

Izvor: Mondo, 24.Avg.2019, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakl na "Frankiju": Bleki dao jedan od 7 golova!

Serija A 2019/20 počela je juventusovskom dvojkom na "Tardiniju", a potom su Italijani mogli zaista da uživaju u "prajm" terminu.

/piše: Bojan Jakovljević, Banjaluka - mondo.ba/

Publika na stadionu "Artemio Franki" u Firenci mogla je da uživa u spektakularnom meču Fiorentina i Napolija.

Viđeno je čak sedam golova, a gosti iz Napulja, nakon nekoliko preokreta, stigli su do pobjede rezultatom 4:3.

U timu Vinćenca Montele, starteri su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Dušan Vlahović i Nikola Milenković, koji je odigrao još jedan meč, postigao i gol, ali to nije bilo dovoljno da se na premijeri u novoj sezoni upiše barem bod.

Fiorentina - Napoli 3:4 (1:2)!

Seriju pogodaka otvorili su domaći, vođstvom već u devetom minutu meča.

Golu je prethodio jedanaesterac, koji je igravši rukom skrivio Pjotr Zjelinski, a debitant u redovima "viole" Erik Pulgar rutinski pretvodio u 1:0.

Uspjela je Fiorentina zadržati prednost nekih pola sata, ali je onda uslijedio fenomenalan šut i sjajan pogodak Drisa Mertensa za 1:1.

Samo pet minutja kasnije, potpuni preokret. U 40. minutu još jedan debitant u timu domaćih Gaetano Kastrovili nespretno je reagovao pred svojim golom, srušio Mertensa, a poklon penal iskoristio je Lorenco Insinje i donio prvu prednost Napolitancima.

JUVENTUSOVSKO OTVARANJE SEZONE I 0:1 NA "TARDINIJU"

Foto: Guliver/Getty Images/Gabriele Maltinti

Zadržali su gosti vođstvo do odlaska na odmor, da bi novi egal na meču osigurao Milenković. Nakon udarca iz ugla sa desne strane, snašno je loptu glavom zakucao u mrežu rivala - 2:2.

Ipak, samo par minuta kasnije - novi gol za goste.

Sjajno je poslije dodavanja Insinjea gađao Hoze Kaljehon i Bartolomej Dragovski ponovo je savladan.

Odličan debi u dresu "viole" imao je i Kevin Prins Boateng. Četiri minuta nakon što je u 61. minutu zamijenio Vlahovića, uz riječi "srećno brate", postigao je sjajan pogodak i osigurao novo, treće izjednačenje na meču.

Ali, ni ovaj put zadovoljstvo na tribinama nije potrajalo. Praktično samo što se krenulo s centra, ponovo je Insinje pronašao rupu u domaćoj odbrani, nanišanio i pogodio za 3:4.

Omaleni napadač tako je sa dva gola, ali i dvije asistencije, izrastao u heroja pobjedničkog sastava.

I Frank Riberi dobio je šansu da upiše prvi nastup u Seriji A. Odigrao je posljednjih 15-ak minuta meča, ali nije uspio da donese prevagu na terenu i osigura svom timu barem bod.

SERIJA A - 1. KOLO:

subota

Parma - Juventus 0:1 (0:1)

/Kjelini 21/

Fiorentina - Napoli 3:4 (1:2)

/Pulgar 9, Milenković 52, Boateng 65 - Mertens 38, Insinje 43 pen, 67, Kaljehon 56/

nedelja

Udineze - Milan (18.00)

Roma - Đenova (20.45)

Kaljari - Breša

Sampdorija - Lacio

SPAL - Atalanta

Torino - Sasuolo

Verona - Bolonja

ponedeljak

Inter - Leće (20.45)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.