Spartak motivisan pred novu sezonu Super lige Srbije za dame

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2020, 11:56

Spartak motivisan pred novu sezonu Super lige Srbije za dame

Predstojećeg vikenda počinje nova sezona Super lige Srbije u fudbalu za dame. U taboru šampiona, subotičkog Spartaka, očekuju da će prvenstvo ove godine biti na višem nivou, s obzirom na to da je veliki broj fudbalerki koje su igrale ili se školovale u inostranstvu ostao u zemlji i domaćim klubovima. Ali to vide kao dodatni izazov i motiv da odbrane titulu, u godini kada proslavljaju jubilej – pola veka postojanja.

Nova sezona – stari ciljevi: dupla kruna i plasman >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Ligu šampiona. Prvi korak ka tome za Ženski fudbalski klub Spartak je u subotu kada će na svom terenu primiti pehar i medalje za dostignuća u prethodnoj i otvoriti novu sezonu protiv novajlije u ligi, ekipe TSC-a.

“Definitivno će ovo biti jedna od najtežih sezona od kako sam ja u klubu s obzirom da se veliki broj klubova pojačao i da se dosta radilo u doba korone, tako da očekujem jednu tešku sezonu, borbenu, i za nas veliki izazov. Kao šampioni države se uvek radujemo izazovu i verujemo da nas to i gradi kao tim i da ćemo uspeti da se izborimo sa tim” , kaže kapiten i sportski direktor ŽFK Spartak Subotica Violeta Slović.

Glavni rivali u pohodu na odbranu titule biće Crvena Zvezda i Mašinac. Za razliku od prethodnih godina, kada se igrao tokom avgusta, kvalifikacioni turnir za plasman za Ligu šampiona igraće se u oktobru.

“Mi u ovom trenutku imamo jedan dobar balans unutar tima. Imamo devojke koje imaju već kontituitet. Imamo baš talentovale devojčice koje smo povukli iz mlađih kategorija koje će, takođe, ja se nadam već u narednom periodu pokazati svoj raskošan talenat i imamo devojke koje su došle sa strane, koje takođe imaju svoj kvalitet koji može u velikoj meri da doprinese igri ovog tima”, kaže trener ŽFK Spartak Subotica Boris Arsić.

Šampion odbranu titule počinje u subotu, osmog avgusta s početkom u devetnaest časova na Gradskom stadionu u Subotici. Meč će se, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, igrati bez publike.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Fudbalerke Spartaka spremne za nove izazove

Izvor: RTS, 07.Avg.2020, 10:51

U subotu počinje nova takmičarska sezona Superlige Srbije u ženskom fudbalu. Nacionalne šampionke, fudbalerke Spartaka iz Subotice, spremno dočekuju susrete u domaćem i evropskom takmičenju. . Pripreme za novu sezonu fudbalerke Spartaka završile su uspešno. U prelaznom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.