Španski prelazni rok? Gubljenje vremena, ni Real, ni Barsa, ni Atletiko, pobednik neko četvrti!

Izvor: Sportske.net, 06.Okt.2020, 10:41

Španski prelazni rok? "Gubljenje vremena", ni Real, ni Barsa, ni Atletiko, pobednik neko četvrti!

Brojke su poražavajuće, potrošeno najmanje novca od 2012. godine, a i ova suma je nategnuta, računa otkupe igrača koji su ranije stigli u klubove. Ko je najbolje prošao?

Agenti nisu srećni, kada je Španija u pitanju, jednostavno nema novca.

"Prelazni rok je bio čisto gubljenje vremena", rekao je jedan od agenata.

Jer, kada se pogleda obrt podaci su strašni. Naime, utrošeno je samo 400 miliona evra, najmanje od 2012. i milijarda manje nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << što je recimo to bilo u PL.

I u ovih 400 miliona spadaju i onih 66 koje je Atletiko isplatio Čelsiju za Moratu, koga je ustupio Juventusu, ono što je Juveu platila Barsa za Pjanića. Mnogo poslova je propalo, Real nije kupovao, ostali su pri svome, da vrate igrače sa pozajmica, prodaju one na koje Zidan ne računa, ali nisu trošili novac. Para nije bilo u igri ni kod većine ostalih, bilo je razmena kako bi se ispeglale knjige, ali kako je rekao neimenovani agentu, u pitanju je "čisto gubljenje vremena".

Dosta poslova su propali u poslednji čas, Barsa nije kupila Garsiju i Depaja, Atletiko je trošio prošlog leta, ovog su otkupili svog bivšeg igrača Karaska i doveli rezervnog golmana Grbića iz Lokomotive, dakle praktično ništa, sve se svelo na pozajmice...

Manji klubovi nisu ni pomišljali na trošenje novca, kada Barselona na kraju kupi samo Pjanića i Desta (Trinkao i Pedri su kupljeni zimus) i mora da prodaje, Artura i Semeda, da se oslobađa igrača kao što su Vidal i Rakitić, čemu da se nadaju ostali.

Recimo, Valensija čiji se novi trener Grasija oseća prevarenim jer nisu kupili nikoga, a prodali su Ferana Toresa, Rodriga, Kokelana, i poslali nekoliko igrača na pozajmicu.

Sevilja je još i trošila, na Oskara Rodrigeza, Rakitića minimalno, doveli su Akunju, Idrisija i Rekika, ako se doda i da je otkupljen Suso, uložili su 64.5 miliona evra. Novac su uneli samo Riko i Kjaer, pa nije čudno što su na kraju oni pobednici prelaznog roka, jer su jedini u većem minusu, tačnije značajno su više uložili od zarade.

Dakle, mrtvo more kada se sabere, a što kažu agenti, pogotovo oni srednje klase, ostaće im mrvice i u januaru. A niko ne zna koliko će korona trajati i koliko će se ekonomija oporavljati...

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Prelazni rok u La Ligi: Tuča Barse i Valensije za status najomraženije uprave, Real uštedeo 200.000.000, Suarez u Atletiku i pretnja iz Andaluzije

Izvor: MozzartSport.com, 06.Okt.2020

Prošle sezone nekih 1.400.000.000 evra na pojačanja. Ove sezone španski klubovi potrošili su trostruko manje..Godinama je važila za najjaču ligu planete. Međutim, korona virus kao da nigde nije udario jako kao na Pirinejima, pa je ovog leta osnovna ideja manje-više svih prvoligaša bila: kako...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.