Izvor: MozzartSport.com, 19.Jun.2021, 23:05

Španija više nije moćna, a ni srećna: Obrukali se Morata i Moreno, Leva ostavio Poljake u trci (VIDEO)

Grupa E neizvesna do poslednjeg trenutka. Svi mogu u osminu finala

Dominirala je Španija jedno vreme fudbalom. Vezala dve evropske i jednu svetsku titulu, međutim, smena generacije donela je pad kvaliteta.

Na poslednja dva Mundijala Crvena furija je ispadala u grupi i osmini finala, a i prethodni Euro završila je na prvoj prepreci nokaut faze.

Šta će biti na tekućem Evropskom prvenstvu, kada za razliku od većine učesnika ima privilegiju da sve utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << grupne faze igra kao domaćin, videćemo, ali ne piše se Špancima dobro.

Posle 0:0 sa Švedskom, izabranici Luisa Enrikea odigrali su 1:1 sa Poljskom i u poslednje kolo ulaze kao trećeplasirani tim u grupi. Ispred su Švedska sa četiri i Slovačka sa tri boda, a u igri za prolaz je i Poljska sa jednim.

Parovi odlučujućih utakmica, 23. juna od 18 časova su: Švedska - Poljska i Slovačka - Španija (ponovo u Sevilji).

Mnogo više očekivalo se od domaćina u večerašnjem okršaju sa Poljacima, koji nisu ostavili dobar utisak na otvaranju protiv Slovačke, kada su poraženi 1:2, ali su španski fudbaleri još jednom podbacili.

Pre svih napadački tandem Alvaro Morata - Đerard Moreno.

Prvi je uspeo da u 25. minutu upiše svoj 20. gol u 42. nastupu za nacionalni tim, međutim, promašaj iz 58. minuta, kada je pred sobom imao nebranjenu mrežu na desetak metara udaljenosti, dodatno će razbesneti španske navijače, koji su i u prošlom meču zvižducima ispratili iskusnog napadača sa terena, baš kao i u pripremnom meču sa Portugalom (0:0), kada se takođe ispromašivao.

Ovaj put meta kritika biće i Moreno, zbog pogođene stative iz penala u pomenutom 58. minutu, nakon čega je usledila šansa za Moratu. Jedna od nekoliko u ovoj utakmici...

Za razliku od njih dvojice, junak je postao Robert Levandovski.

Iako u finišu prvog poluvremena nije iskoristio priliku kakvu uglavnom rutinski rešava, što je verovatno i posledica duže pauze zbog povrede uoči Evropskog prvenstva, golgeter Bajern Minhena i poljske reprezentacije iskupio se u 54. minutu na centaršut Jozvjaka sa desne strane.

Oduvao je u duelu Emerika Laporta i precizno šutirao glavom.

Tim pogotkom Zlatna kopačka evropskog fudbala anulirao je gol Morate postignut uz dosta sreće. Jeste odlično predosetio gde će lopta ići posle slabog šuta Morena i lepo se ubacio ispred Berešinskog, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd. Na sreću domaćina, Danijele Orsato je posle konsultacije sa VAR sobom pokazao na centar.

Fortuna je bila naklonjena Špancima i u 57. minutu, kada je Orsato nakon gledanja snimka dosudio penal zbog gaženja Modera na zglob Morena. Nije se napadač Viljareala vodio onim da igrač nad kojim je napravljen penal ne bi trebalo da šutira. Uzeo je loptu i - bio neprecizan. Samo, možda je i veći promašaj ono što je Morata potom učinio.

Ne samo da nisu vratili prednost svojoj selekciji, već su napadači Španije tim promašajima ubrizgali poveću injekciju samopouzdanja poljskim fudbalerima, koji su sigurnom i organizovanom igrom u odbrani uspeli da uspore tempo igre i sačuvaju bod nade, koji ih ostavlja u trci za osminu finala.

EVROPSKO PRVENSTVO, GRUPA E, DRUGO KOLO

ŠPANIJA - POLJSKA 1:1 (1:0)

/Morata 25 - Levandovski 54/

Sevilja, Olimpijski stadion

Gledalaca: oko 20.000

Sudija: Danijele Orsato (Italija)

Žuti kartoni: Klih, Moder, Jzvjak (Poljska)

ŠPANIJA (4-3-3): Simon - M. Ljorente, Laport, P. Tores, Alba - Koke, Rodri, Pedri - Moreno (67. Moreno), Morata (87. Ojarzabal), Olmo (61. F. Tores)

POLJSKA (3-4-2-1): Ščensni - Berešinski, Glik, Bednarek (85. Davidovic) - Jozvjak, Moder (85. Lineti), Klih (55. Kozlovski), Puhač - Sviderski (67, Frankovski), Zjelinski - Levandovski

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.