Španci pišu da je meč Felisijana i Marka Lopesa na Vimbldonu bio namešten

Izvor: B92, 18.Jun.2019, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španci pišu da je meč Felisijana i Marka Lopesa na Vimbldonu bio namešten

Španski mediji prenose da je meč dubl igrača Felisijana i Marka Lopesa na Vimbldonu pod istragom zbog potencijalnog nameštanja.

Dnevnik "El Konfidensijal" je, pozivajući se navodno na dokumenta iz operacije "Oikos" koja istražuje koruptivne elemente u La Ligi i Segundi, došao i do papira koji istragu proširuju na druge sportove poput tenisa.

Bivši fudbaler Karlos Aranda je jedan od optuženih u celoj aferi, a u snimljenim telefonskim razgovorima, koji su objavljeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << on je pominjao i meč dubla sa Vimbldona 2017. godine.

Tada su Felisijano i Mark Lopes izgubili od Patrika Smita i Mata Rida sa 3:6, 7:6, 6:2, 6:4. Posle izgubljenog prvog seta, kvota na Rida i Smita je bila izuzetno visoka.

Zanimljivo je da niti jedan od pomenutih tenisera nije optužen za pomenuti meč i nema nikakvih indicija da je u ceo proces uključena Jedinica za integritet tenisa. Felisijano Lopes se takođe dan pre tog meča u dublu povukao sa meča u singlu zbog povrede.

List "As" je kontaktirao Marka Lopesa koji je demantovao bilo kakvu umešanost u nameštanje meča.

"Nemamo šta da kažemo, mislim da niko nema pravo da vuče naša imena po blatu na takav način", poručio je uz najavu da će tužiti "El Konfidensijal".

Inače, Felisijano Lopes ove nedelje igra na turniru u Kvinsu u paru sa Endijem Marijem i nije se oglasio ovim povodom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.