Izvor: MozzartSport.com, 02.Feb.2021, 01:55

Spala knjiga na dva slova: Sporting je zreo za titulu

Lavovi su slavili u lisabonskom derbiju pogotkom u drugom minutu sudijske nadoknade - 1:0

Sjajno igra Sporting ove sezone, Ruben Amorim je napravio revoluciju na Žoze Alvalade stadionu i nastavio krupnim koracima da korača ka osvajanju titule. Večeras su njegovi puleni bili na velikom ispitu, a položili su ga na najbolji mogući način. Kada je delovalo da će uzeti bod u lisabonskom derbiju, zatresla se mreža Benfike u poslednjim trenucima, svi kojima su Lavovi u srcu slaviće >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Mateusa Nunjesa.

Kao što se moglo i očekivati, derbi je bio prilično izjednačen. Obe ekipe su ostavile utisak da su u meč pre svega ušle sa jednom idejom - da se ne izgubi. Benfika se bojala da će ostati devet bodova za liderom, što posle 16. kola u istoriji Primeire niko nije uspeo da nadoknadi. Sporting se pribojavao prvog poraza u sezoni, koji bi ga ostavio na samo bod od Porta. Na kraju duplo slavlje za zeleni deo Lisabona: krupan korak ka prvoj tituli od 2002. godine i isključivanje gradskog rivala iz trke za tron.

Benfika nije imala ni podršku trenera Žorža Žesusa kraj aut linije. Iskusni strateg je propustio meč zbog virusa korona. Pod znakom pitanja su bili i nastupi golmana Vlahodimosa i Otamendija, ali je dvojac ipak dobio dozvolu da se nađe u timu, pa se našao i u startnoj postavi. Posle samo 10 minuta doživeli su Orlovi još jedan peh. Žardel je u pokušaju da zaustavi Nuna Santosa uspeo da se povredi. Morao je napolje, na terenu ga je zamenio Gabrijel.

Prvu priliku imao je kapiten Benfike Pici, ali je njegov prizeman šut završio pored gola koji je čuvao Adan. Uzvratio je domaćin u 35. minutu preko najboljeg strelca Pedra Gonsalvesa, lopta je zakačila Otamendia, ali je ipak otišla preko Vlahodimosovog gola. Najbolju priliku u prvih 45 minuta propustio je defanzivac Lavova Luis Neto. Tijago Tomas je posle kornera, sa prve stative posla glavu ka Netu, koji iz izgledne pozicije loptu šalje pored gola rivala. Bilo je to sve iz prvog poluvremena, otišlo se na odmor.

Sam početak drugog dela igre je obećavao da nas u nastavku čeka daleko više uzbuđenja, Darvi Nunjez je pobegao odbrani Sportinga, tukao iz dobre pozicije, ali je Adan uspeo da interveniše i sačuva mrežu. Dobar period Benfike, ali bez novih dobrih prilika. Posle čudnog rikošeta u 75. minutu malo je nedostajalo da Benfika primi jako bizaran gol. Najpre sjajan prodor Kabrala kroz sredinu, dodao je loptu do Gonsalvesa, koji je pokušao da šutira, lopta je pogodila Žilberta i krenula čudnom trajektorijom ka golo Orlova, ali je Vlahodimos bio oprezan, pa je lepom paradom sačuvao mrežu i loptu poslao u korner.

Nova dobra prilika za Sporting u 80. minutu, Benfika se odbranila posle centaršuta sa desne strane, ali se lopta odbila do Palinje, koji je jako dobro šutirao, ali tik pored gola rivala. Kada se stekao utisak da će veliki rivali podeliti bodove, prodor Kabrala po desnoj strani, prebacio je loptu na suprotnu, usledio je oštar centaršut, Vlahodimos je intervenisao, ali je loptu poslao pravo na glavo Matuesa Nunesa, koji u padu uspeva da je pošalje u mrežu Benfike u drugom minutu sudijske nadoknade.

Krenula je Benfika na sve ili ništa, uspeli su gosti da iskreiraju jednu akciju po desnoj strani i pošalju upotrebljiv centaršut ka Seferoviću, ali je odbrana Sportinga uspela da interveniše i slavlje je moglo da počne.

Uskoro opširnije...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Spala knjiga na dva slova: Sporting je zreo za titulu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 02.Feb.2021

Lavovi su slavili u lisabonskom derbiju pogotkom u drugom minutu sudijske nadoknade - 1:0..Sjajno igra Sporting ove sezone, Ruben Amorim je napravio revoluciju na Žoze Alvalade stadionu i nastavio krupnim koracima da korača ka osvajanju titule. Večeras su njegovi puleni bili na velikom ispitu, a položili...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.