Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2020, 23:57

Šou na San Siru! Ibra i deca tri puta ispustili vođstvo, Donarumina zamena častila Romu, Milan ima za čim da žali (VIDEO)

Rosoneri prokockali pobedu u ludom meču uz sporne sudijske odluke

Bio je Milan na pragu pete uzastopne pobede od početka prvenstva, ali se Roma večeras na neverovatne načine spasavala na San Siru i na kraju se spasila poraza - 3:3!

Tri puta su Rosoneri vodili, tri puta je Vučica stizala. Na kraju je Milan imao dve sjajne šanse za 4:3, ali večeras nije bio miljenik sreće.

Rosoneri nisu poraženi od marta, ovo im je bila 22. uzastopna utakmica bez poraza, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali teško da će da slave večerašnji bod. Imali su pobedu u šakama, zaslužili je, ali je nisu uzeli. Da im korona virus jutros nije izbacio iz tima Điđa Donarumu verovatno bi i pobedili. Ovako, morali su da rizikuju sa rumunskim veteranom Tatarušanom koji je letos došao u klub i večeras upisao neslavan debi. Malo on, malo sudija Đakomeli, malo sreća i Roma je uspela da izvuče bod.

Milan je imao početak iz snova! Brzonogi Rafael Leao je povukao loptu, ušao u sredinu i onda majstorskim pasom preko odbrane pronašao Ibrahimovića koji je zahvaljujući svojim fizičkim predispozicijama i dugim nogama uspeo na petercu da bude brži od golmana Mirantea i da pošalje loptu u mrežu. Mada se mora priznati da je i Kumbula očajno reagovao…

Legendario Zlatan: Con 39 años Zlatan Ibrahimovic continua dictando cátedra en la élite del futbol, en menos de 2 minutos marca un gran Gol para adelantar al Milan sobre Roma en la Serie A de Italia #zlatanibrahimovic 6 goles en 5 partidos pic.twitter.com/m75CpzHCXo

Ali Milanova radost je trajala desetak minuta. Debitant na golu Tatarušanu je pokazao zašto je samo jeftina rezerva. Rumun je katastrofalno procenio situaciju kod kornera, istrčao, promašio loptu i dopustio Džeku da postigne gol. Tatarušanu je poklonio Romi izjednačenje…

GOAL! Edin Džeko equalizes for #Roma and cancels out the early opener from Zlatan. ???????? #MilanRoma

???????????? @EdDzeko

pic.twitter.com/s3NWapUNjm

Prethodnih godina bi Milan potonuo posle ovakve greške, ali ovaj današnji Milan je drugačiji. Nastavio je da napada. Probao je Teo Ernandez sa distance, Romanjolijev šut glavom je zaustavio Mirante, a Kjer je pogodio stativu. Pred kraj poluvremena je Čalhanogluovu bombu nekako ukrotio Mirante. A Ibrahimović je bio konstantna pretnja kada bi imao loptu. Roma je na drugoj strani imala samo jedan ozbiljan pokušaj Pelegrinija koji je Tatarušanu odbranio.

Uprkos nerešenom rezultatu, Milan je na poluvremenu mogao da bude zadovoljniji boljom igrom.

I kao na početku meča, Milan je drugo poluvreme otvorio golom u drugom minutu!

Opet je Rafael Leao probio i upisao asistenciju. Ovoga puta za Salemakersa koji ga ispratio i neodbranjivo šutirao sa penala. Sjajna saradnja Milanovih mladih krila.

What a wonderful work from Leao with his second assist and an beauty finish bu Saelemakers #ACMILAN #MILANROMA pic.twitter.com/XbPYBFm5lJ

I reč-dve o ovom Portugalcu… Prošle sezone je bio neprimetan, delovao kao izgubljeno dete, ali u poslednje vreme počinje da pokazuje ogroman potencijal. Igra sa velikim samopuzdanjem, lako prolazi rivale, u stanju je da napravi višak i što je najvažnije - šalje fenomenalne lopte saigračima. Protiv Intera je upisao prelepu asistenciju za Ibru, večeras opet spakovao golove Ibrahimoviću i Salemakersu. Speciji je nedavno dao dva gola. Čini se da je Milan dobio još jedno ubojito oružje…

Igralo se u nastavku otvoreno, ali je umor od mečeva Lige Evrope bio očigledan, pa su oba tima pravila sve više grešaka. Nova Tatarušanuova u 70. minutu je opet bila kobna za Milan. Odbio je šut Mhitarjana, Pedro i Benaser su išli na loptu, Španac pao a sudija Đakomeli pokazao na belu tačku. Baš baš sporno jer čini se da nije bio penal. Uzalud su domaći protestovali. Đakomeli čak nije hteo ni da pogleda VAR. Veretu je izjednačio sa bele tačke.

Ubrzo se Đakomeli "ispravio" pošto je na drugoj strani dosudio kompenzaciju?! Čalhanoglu je pao posle duela sa Manćinijem, opet nije delovalo da je penal, ali je Đakomeli opet bio neumoljiv. Kao i Ibrahimović "sa kreča".

???? Ibrahimovic bags his brace with a good penalty. pic.twitter.com/M3WJZ2NJ9r

Međutim, ni treći put Milan nije uspeo da sačuva vođstvo. Opet je korner bio koban po Rosonere. Ibrahimović nije uspeo da izbije loptu, ona je pored Tatarušanua prošla do Kumbule na drugoj stativi koji se iskupio za onaj kiks kod prvog gola.

⚽️ GOAL!

Milan 3 - [3] Roma - Marash Kumbulla 84' #MilanRomapic.twitter.com/tAyR5cZhXz

Mogao je Milan da povede i četvrti put. Kesi je imao sjajnu šansu posle kornera Čalhanoglua u 88. minutu ali je Mirante čudesnom intervencijom spasao Romu. U nadoknadi vremena je kapiten Romanjoli sa nekoliko metara promašio zicer glavom. I pobedu... Milan ima za čim da želi. I dalje je prvi, ali večeras je prokockao dva boda.

SERIJA A - 5. KOLO

Petak

Sasuolo - Torino 3:3 (0:1)

/Đuričić 71, Kirikeš 84, Kaputo 85 – Lineti 33, Beloti 77, Lukić 79/

Subota

Atalanta – Sampdorija 1:3 (0:1)

/Zapata 80pen – Kvaljarela 13, Torsbi 59, Jankto 92/

Đenova – Inter 0:2 (0:0)

/Lukaku 64, D’Ambrozio 79/

Lacio - Bolonja 2:1 (0:0)

/Luis Alberto 54, Imobile 77 - De Silvestri/

Nedelja

Kaljari – Krotone 4:2 (3:2)

/Likojanis 25, Simeone 35, Sotil 45, Žoao Pedro 85 – Mesijas 21, Molina 43/

Benevento - Napoli 1:2 (1:0)

/R. Insinje 30 - L. Insinje 60, Petanja 67/

Parma - Specija 2:2 (1:2)

/Galjolo 34, Kucka 90 penal - Šabo 28, Agudelo 31/

Fjorentina - Udineze 3:2

/Kastrovili 10, 51, Milenković 21 - Okaka Čuka 43, 86/

Juventus - Verona 1:1 (0:0)

/Kuluševski 78 - Favili 60/

Ponedeljak

Milan - Roma 3:3 (1:1)

/Ibrahimović 2, 79 penal, Salemakers 47 - Džeko 14, Veretu 71 penal, Kumbula 84/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.