Somborka 45 godina prodaje na pijaci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2019, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somborka 45 godina prodaje na pijaci

Somborska pijaca živi neki svoj život. Menjaju se prodavci i kupci, ali nešto je na ovoj pijaci isto već 45 godina.

"Na pijaci u Somboru sam 45 godina kao prodavac. I mislim da na pijaci nema nikog ko ima više "staža" za tezgom nego ja. Imala sam tri i po godine kada su me roditelji počeli dovoditi na pijacu. Već sa deset godina imala sam svoj deo u bašti i to što sam prodala na pijaci bila je moja zarada", kaže Katalin.

Katalin ima svoj stalne kupce, a to >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << međusobno poverenje građeno je decenijama.

"Neki Somborci moji su kupci decenijama. Stariji su to sada ljudi tako me često pozovu telefonom poruče robu i ja im onda kada završim pijačnu prodaju ono što su poručili donosim kući", dodaje ona.

Sve što Katalin prodaje na pijaci proizvodi njena porodica. A kupci mogu biti sigurni da u svojim korpama kući nose domaće voće i povrće.

"Imamo svoje vaoćnjake, plastenike, bašte. Nisu to hektari i hektari već onoliko koliko se na somborskoj pijaci može prodati tokom jedne godine", kaže Katalin.

Na pijacu je Katalin krenula sa svojim roditeljima. Njoj sada pomaže sin, pa se ona nada da će tradicija biti nastavljena još nekoliko decenija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.