Solari: Zidan je najveći, ne poredite me sa njim

Izvor: B92, 30.Okt.2018, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solari: Zidan je najveći, ne poredite me sa njim

Novi trener Real Madrida Santjago Solari debitovaće u utakmici Kupa kralja protiv Melilje (sreda, 19.30).

Argentinac je na svojoj prvoj pres konferenciji kao trener Madriđana istakao da je video "bolnu grupu, ali željnu da započne nešto novo i preokrene situaciju".

Pred Solarijem je veliki izazov pošto mu je sada već bivši trener Hulen Lopetegi ostavio težak zadatak da Real Madrid izvede iz jedne od najvećih kriza u istoriji kluba i vrati evropski klub u vrh.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Ovo je grupa šampiona i ratnika koji su učinili mnogo za klub. Situacija nije najlakša, ali sam video želju igrača da preokrenu situaciju",

istakao je Argentinac.

Svakako da je pred Solarijem veliki izazov posle onoga što je uradio Zinedin Zidan, ali Argentinac se ne obazire na to.

"Zizu je otišao, to je jedan od najvećih ljudi Madrida. Bolje da ga ostavimo na miru i da ne upoređujete njega i mene pošto je to neuporedivo."

Pojačanje o kom se mnogo pričalo na početku sezone, Vinicijus možda dobije priliku kod novog trenera.

"Vinicijus je jedan od igrača ekipe, računaću na njega, kao i na ostale igrače. On je član postave Madrida, veoma je mlad i talentovan, ima još mnogo toga da nauči, ali i mnogo toga da nam da, trenutno, i u budućnosti", poručio je Solari.

Novi trener Real Madrida ima novu ideju za meč u Kupu kralja koju planira da primeni.

"Glavna ideja je ta da sutra odemo u Melilju, prikažemo dobru igru i igramo sa 'dve lopte'."

Poznato je Real igra jednu od najgorih sezona u istoriji i da je potrebna velika energija i snaga da se evropski prvak vrati na pravi put. Tako nešto ujedno i stvara sliku da situacija u timu nije dobra.

"Igraćemo igru koja je važna kao i svaka druga za ovu instituciju. Moramo ići i pobediti, to je to jednostavno", istakao je Solari.

Meč Kupa kralja između Real Madrida i Melilje igra se u sredu od 19.30. Melilja se, inače, nalazi u Africi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.