Izvor: MozzartSport.com, 13.Okt.2021, 23:45

Smenjen Ernan Krespo, vraća se miljenik navijača Sao Paula

Rožerio Seni će biti novi trener poznatog brazilskog kluba

Kad ne ide, zna se ko prvi ide. Nepisano pravilo u fudbalu potvrđeno je u Sao Paulu, jedan od najpoznatijih klubova Brazila smenio je trenera Ernana Krespa.

Čuveni Argentinac napustio je stadion Morumbi posle serije od deset utakmica bez pobede i pada čak na 13. mesto tabele tamošnje Serije A, dva boda iznad opasne zone. Kap koja je prelila čašu čelnika Trikolora je remi bez golova na gostovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kujabi, što je bio čak peti vezani nerešen rezultat šestostrukog prvaka države. U tom periodu Krespova ekipa se mučila prilikom realizacije, postigla samo dva gola na pomenutih pet susreta i razlaz je bio neminovan.

Posebno u svetlu činjenice da je prethodno Sao Paulo pretrpeo dve teške eliminacije. Iz Kupa Brazila ga je izbacila Fortaleza u četvrtfinalu, u istoj fazi Kopa Libertadores Palmeiras, tako da je uprava povukla donekle i razumljiv potez. Iako je Krespo letos doneo Sao Paulu titulu državnog prvaka u prvenstvu Paulista, njegov mandat trajao je samo osam meseci.

Prema informacijama iz Brazila, Krespa bi na klupi trebalo da zameni Rožerio Seni. Mediji u najfudbalskoj zemlji sveta javljaju da je legendarni golman prihvatio ponudu rukovodilaca da se vrati na Morumbi, gde je već radio (samo 13 mečeva, od januara do jula 2017), ali je znatno dublji trag ostavio za vreme igračke karijere. Branio je samo za jedan klub, naravno, Sao Paulo, naosvajao se pehara (triput prvak, dvaput pobednik Kopa Libertadores, jednom najbolji u Kopa Sudamerikana...), a status idola stekao po hirurškoj preciznosti, uglavnom iz slobodnih udaraca. Iako mu to nije posao dao je 58 golova za Sao Paulo.

Seni je zatim vodio Fortalezu (u dva mandata) i Flamengo osam meseci i sa njim osvojio šampionat Karioka. Debitovaće u noći između četvrtka i petka, kad njegov tim dočekuje Searu, u meču 26. kola.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.