Pritvor osumnjičenima u slučaju Resavica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2021, 12:59

Pritvor osumnjičenima u slučaju Resavica

Tužilac za organizovani kriminal predložio je da se odredi pritvor osumnjičenima za malverzacije u "slučaju Resavica" Marku Vukoviću, Vladimiru Peroviću i Zoranu Vučkoviću.

U saopštenju se navodi da je tužilac za organizovani kriminal nakon donošenja naredbe o sprovođenju istrage saslušao osumnjičene Marka Vukovića, odgovorno lice Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica", Vladimira Perovića, odgovorno lice preduzeća "Rembas trans" DOO Resavica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Zorana Vučkovića, odgovorno lice "Imperial kompani A3 plus" doo iz Beograda.

Osumnjičenima Vukoviću i Peroviću se stavlja na teret da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba položaja službenog položaja u saizvršilaštvu iz čl 359 stav 3 u vezi sa stavom 1 KZ u vezi sa čl 33 KZ, dok se osumnjičenom Vučkoviću stavlja na teret izvršenje krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica iz čl. 227. Stav 3 u vezi stava 1 KZ.

Tužilac je zbog toga predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor za svu trojicu osumnjičenih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.