Slovenija slavila u Morači, BiH u finišu srušila Belgiju

Izvor: B92, 23.Feb.2018, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija slavila u Morači, BiH u finišu srušila Belgiju

Košarkaši Slovenije savladali su Crnu Goru 75:63, u balkanskom derbiju trećeg kola kvalifikacija za Mundobasket.

Iako bez Dončića, Dragića i Rendolfa, šampion Evrope je u Moraču imao u svom sastavu osmoricu igrača sa poslednjeg Evrobasketa i to je presudilo.

Slovenija je zabeležila drugu pobedu pa je nastavila da prati lidera Grupe A Španiju (3-0), dok je Crna Gora poražena drugi put.

Goste je u Podgorici predvodio Klemen Prepelič sa 19 poena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 14 je dodao Jaka Blažič, dok je 13 ubacio Gašper Vidmar.

Najbolji u ekipi Crne Gore bio je Zoran Nikolić sa 15 poena, 12 je dodao Derek Nidam uz sedam assitencija, dok je deset ubacio Nemanja Radović.

Važnu pobedu ostvarila je Bosna i Hercegovina nad Belgijom 72:70. Tim Duška Vujoševića je slavio poenima Nemanje Gordića sa linije za slobodna bacanja 3,3 sekunde pre kraja.

BiH ima dve pobede u Grupi E, koliko ima i Francuska, koja se u derbiju kola sastaje sa Rusijom.

Vujoševićevu ekipu su u punoj sarajevskoj Skenderiji predvodili upravo junak Gordić sa 17, Stipanović i Musa sa po 16, te Halilović sa deset poena.

BiH u nedelju gostuje Rusiji, u Permu.

Što se tiče ostalih mečeva, Poljska je deklasirala Kosovo*, Švedska je šokirala Tursku, dok je Italija bila ubedljiva protiv Holandije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.