Šljunkara opasna za kupače, ne zna se ko je nadležan za održavanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2018, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šljunkara opasna za kupače, ne zna se ko je nadležan za održavanje

Kupalište Šljunkara u Kovinu postalo je opasno za kupače. U razmaku od par dana ovde su se utopila dva mladića, jedan iz Pančeva, a drugi iz Smedereva. Kovinci kažu da je rizično pogotovo za one koji ne poznaju teren jer posle nekoliko metara plitke vode naglo počinje dubina. Tu je i nabujala vodena trava, jer se ovo mesto već duže vreme adekvatno ne održava.

Na Kovinskom kupalištu Šljunkara u razmaku od 3 dana utopila su se dva mladića. To je razlog što ovde sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nema mnogo posetilaca. Oni koje smo zatekli kažu da je Kovinsko jezero opasno za kupače koji ne poznaju teren jer ima dosta nabujale vodene trave a posle nekoliko metara plitke vode naglo počinje dubina. Kupalište je zapušteno, bez neophodnog inventara, a nema ni spasilačke službe.

Jezero je nastalo 70-tih godina eksploatacijom šljunka. Zbog neraščišćenih imovinsko pravnih odnosa ne zna se tačno ko je nadležan za njegovo održavanje. O ovom lokalitetu delimično brine Turistička organizacija opštine Kovin. U opštini kažu da ima istaknutih upozorenja da se kupalište ne koristi.

Postoje nagoveštaji da će ovaj lokalitet ipak biti uređen. U blizini je gradilište, a nadležni kažu da će za 2 godine kada se radovi završe područje Šljunkare imati uređeniju plažu, bazen i sportske terene.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.