Izvor: MozzartSport.com, 06.Dec.2020, 21:39

Slavijina škola skautinga: Dovedeš Afrikanca iz treće lige, on izdominira u Evropi i reši gradski derbi (VIDEO)

Slavija lako slavila protiv Sparte zahvaljujući Abdalahu Simi – 3:0

Zaličilo je ove sezone da bi Sparta iz Praga mogla da stene na rep omraženoj komšijskoj kravi. Bila je ekipa iz Letne na braniku učesniku Liga Evrope, ali je večeras na svom bunjištu dobila lekciju iz modernog fudbala i skautinga. Na kraju je bilo 3:0 za Slaviju, kao naznaka da će i ove godine šampionska trka biti brzo odlučena. Za sada Slavija ima samo pet bodova više, ali deluje mnogo, mnogo zrelije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
I nisi u pitanju samo milioni iz Kine i sistemski rad trenera Trpišovskog. Večeras na Letni Slavija je delila lekcije iz skautinga. Mnogi u Češkoj su vrteli glavom ovog leta, kada je Slavija iz trećeligaša Taborskog odlučila da dovede malo poznatog napadača Abdalaha Simu. Senegalac je pokazivao potencijal u nižem rangu, bilo je predviđeno da bude član drugog tima Slavije, ali Trpišvskom nije bilo potrebno mnogo vremena da shvati kakvog napadača ima u klubu. Brzo je prekomandovan u najjači tim, još brže je postao zlatna investicija Slavije. Golovima u mreži Nice, pa i Leverkuzena, Sima je pogurao Slaviju ka evropskom proleću. Večeras je samo podebljao statistiku. Sa dva gola u mreži Sparte postao je vesnik nove šampionske titule. I stigao do 11. gola u sezoni u svim takmičenjima.

Sparta se ponovo samoubila u gradskom derbiju. Možda bi sve bilo drugačije da je Lukaš Juliš u 29. minutu iskoristio kiks Kudele i realizovao jedanesterac. Pročitao ga je Kolar i praktično odredio dalji tok meča.

Za ostalo se pobrinuo Sima. Samo minut, posle produženog penala, napadač Slavije je odlično skočio u šesnaestercu rivala i jednu sporu loptu ubačenu iz kornera spakovao u dalji ugao. Uradio je to sa mnogo osećaja. I nije stao sjajni Afrikanac.

Do kraja poluvremena pokazao je čime još raspolože. Prihvatio je loptu koju mu je poslao Lingr. Nije bio u lakoj situaciji, ali je iskosa sa 12 metara pronašao dalji ugao. I ostavio golmana Sparte bez mogućnosti da interveniše.

Sparta već 12 mečeva ne zna za pobedu nad gradskim rivalom. Domaći mogu da budu zadovoljni, obzirom da im se posle pogotka Lingra spremala rezultatska katastrofa. Mogli su igrači Slavije da u trofejnu salu Eden stadiona uklešu jednu od najubedljivijih pobeda u istoriji velikog derbija. Na sreću domaćina nisu.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.