Izvor: MozzartSport.com, 20.Maj.2021, 13:49

Slavija osvajanjem kupa potvrđuje dominaciju, Plzenu trofej utešna nagrada i vodič do međunarodne scene

Praški velikan bez poraza od Viktorije šest utakmica, a pre manje od mesec dana razneo je tim sa Dosan arene u češkoj prestonici (5:1)

Slavijina dupla kruna ili Plzenov spas sezone? Praški velikan polako uspostavlja dominaciju u češkom fudbalu, visoko se kotira i na evropskoj mapi, što zbog izvrsnih dostignuća na međunarodnoj sceni, što zbog pomame evropskih klubova za Slavijine igrače. Visoko se vinuo timsa Eden stadiona, odskočio je od konkurencije, koja se nagutala >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prašine, a pečat na sjajnu sezonu predstavljao bi osvajanje češkog kupa.

Za Viktoriju Plzen utešna nagrada, a za Slaviju potvrda da je bez premca u Češkoj. Zagospodarila je četa Jindriha Trpišovskog domaćom scenom, a trijumfom u finalu bi velikog rivala mogla da ostavi bez plasmana u Evropu. Predstavlja to za Slaviju dodatni motiv iako sa Viktorijom ne gaji rivalstvo kao sa gradskim rivalom Spartom. Dugo je Slavija pila u zapećku, gledala je u leđa dvojcu i povijala se pod njihovim udarcima. Zbog toga Slavija sada kada se izdigla želi da naplati dugove i usadi u glave ljutih rivala da joj trenutno nisu ni do kolena.

Nije prošlo ni mesec dana od poslednjeg dvoboja Slavije i Viktorije, koji tim iz Plzena želi da potisne. Ni najmanje nije prijatno kada od trostrukog uzastopnog šampiona primite pet komada (5:1). Sve se srušilo Viktoriji i krenulo u krivom smeru. Doduše, nije da je Viktorija Plzen ima sezonu za ponos, ali se do derbija  na pozicijama koje joj garantuju učešće u nekom evropskom takmičenju. Od tada – potop.

17.00: (6.00) Viktorija Plzen (4.00) Slavija Prag (1.50)

A, baš bi Slavija mogla da potpiše „smrtnu presudu“ Viktoriji Plzen. Modža je i poslednja šansa timu sa Dosan arene da se domogne Evrope podizanje trofeja u Kupu Češke. Udaljila se Viktorija od svetala evropske pozornice izuzetno bledim izdanjima u šampionatu od debakla protiv Slavije. Napakovala je četiri utakmice bez pobede, osvojila je samo bod i ugrozila ne samo izlazak u evropska takmičenja, nego i celu sledeću sezonu.

Veliko je pitanje kakav će tim moći da sklopi Viktorija ako ne bude ugledala svetlo belog dana van Češke i malo je verovatno da će biti u stanju da se rva sa Slavijom i Spartom. Doživela je Viktorija sunovrat, menjali su se treneri, ali timu sa Dosan arene nije krenulo nabolje. Osvajanje čekog kupa predstavljalo bi tračak nade, jer bi Viktorija išla u Ligu Evrope.

U Slaviji teče med i mleko, rezultati su tu, a i veliki transferi. Tomaš Souček i Vladimir Coufal su napravili Slaviji proboj na tržištu. I veliki zaviruju u dvorište praškog velikana, a novi bombastičan transfer biće Abdalah Sima. Talentovani senegalski napadač skrenuo je pažnju na sebe, a jasno je da od Sime preti najveća opasnost Viktoriji. Iako nije najbolji strelac tima sa 11 golova, nezgodan je za čuvanje, unosi pometnju u protivničke odbrane i odvlači fokus na sebe. Često su to umeli da iskoriste Rumun Nikolae Stančiju (12 golova) i Jan Kuhta (14 golova).

KUP ČEŠKE - FINALE

Četvrtak

17.00: (6.00) Viktorija Plzen (4.00) Slavija Prag (1.50)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Slavija osvajanjem kupa potvrđuje dominaciju, Plzenju trofej utešna nagrada i vodič do međunarodne scene

Izvor: MozzartSport.com, 20.Maj.2021

Praški velikan bez poraza od Viktorije šest utakmica, a pre manje od mesec dana razneo je tim sa Dosan arene u češkoj prestonici (5:1)..Slavijina dupla kruna ili Plzenjov spas sezone? Praški velikan polako uspostavlja dominaciju u češkom fudbalu, visoko se kotira i na evropskoj mapi, što zbog...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.