Skup promašaj – FIBA objavila Partizanov ugovor sa Parahovskim

Izvor: B92, 27.Jun.2021, 10:27

Skup promašaj – FIBA objavila Partizanov ugovor sa Parahovskim

Nije tajna da je Artjom Parahovski bio promašaj Partizanove struke i uprave kada je leta 2019. godine stigao na poziv Andree Trinkijerija.

Odigrao je samo 12 utakmica u periodu od tri meseca, bio daleko od prethodnih izdanja u Ritasu i, recimo, Kantuu, i razlaz je bio neminovan.

I tada se govorilo da je imao veoma jak ugovor, a sada je FIBA zvanično objavila celu finansijsku stranu tog dogovora.

Beloruski centar je imao ugovor na dve godine vredan ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 1.125.000 dolara neto. U prvoj godini je trebalo da zarađuje 57.000 dolara na mesečnom nivou, odnosno, 575.000 za 10 meseci sezone.

U drugoj godini je planirano da to bude 550.000.

Parahovski je dobio samo dve plate, a nakon pokrenutog postupka za raskid ugovora Partizan je trebalo da plati 460.000 dolara za preostali deo prve godine, odnosno 50.000 za otkup druge godine ugovora i još toliko na ime provizije agentima.

Tada nije došlo do dogovora, pa se išlo na BAT, a ceo slučaj je završen početkom 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.