Školama i klubovima u Žablju sportska oprema

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2019, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Školama i klubovima u Žablju sportska oprema

Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je danas opštinu Žabalj i sa opštinskim i sportskim funkcionerima i sportistima otvoreno i odgovorno razgovarao o daljoj saradnji na unapređenju sistema sporta i stvaranju novih mogućnosti za razvoj perspektive mladih.

Tom prilikom je posetio FK „Bačka 1923“ iz Đurđeva, Osnovnu školu „Miloš Crnjanski“ u Žablju i družio se sa mladim sportistima KK „Difens“ iz Žablja i RK „Hajduk“ iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Čuruga.

Školi koju pohađa 872 učenika dodeljen je vredan komplet opreme za školski sport koji sadrži dva bezbedna gola, košarkaške table sa obručevima, španere i mrežu za odbojku i 40 lopti za četiri kolektivna sporta. Članove pomenutih klubova takođe je obradovala oprema koju im je uručio ministar Udovičić.

„Došli smo danas u opštinu Žabalj da se družimo sa sportistima i učenicima i lično se uverimo kako funkcionišu lokalni klubovi i kako žive mladi ljudi u ovim sredinama. Želimo da im omogućimo da imaju što bolje uslove za bavlje fizičkim aktivnostima, časove nastavne i vannastavne sportske aktivnosti i treninge“, rekao je tom prilikom ministar Udovičić.

„Izuzetno je važno, na tome insistiram, da lokalnim samoupravama bude prioritet da svakom detetu u Srbiji omogućimo da se besplatno bavi sportom, i zato ćemo nastaviti da obilazimo gradove i opštine širom Srbije i da poboljšavamo uslove u sportskim objektima i fiskulturnim salama. Stalna podrška sportistima i mladima je preduslov za njihov kvalitetniji život i rad, a samim tim i za sigurniju budućnost i ostvarenje snova, ovde, u našoj Srbiji“, zaključio je ministar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.